HK.dk logo

Annette var ikke for gammel til et nyt job

11. april 2016  |  Sydjylland  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Da Annette Melchior blev ledig som 56-årig, startede en lang og drøj kamp for at overbevise en ny arbejdsgiver om, at hun som senior stadig havde meget at byde på. HK var med hele vejen, også da det langt om længe lykkedes.Øjnene gløder, som de har gjort det siden, hun modtog verdens bedste telefonopkald. Det med jobtilbuddet.
- Jeg har ikke sovet i flere dage og kan slet ikke få armene ned. Jeg er bare så stolt, siger 59-årige Annette Melchior fra Dybbøl.

Og det har hun grund til at være. Efter flere års intens kamp, er det endelig lykkedes hende at få et fast job i sin branche. Snart starter Annette Melchior som overassistent ved NaturErhvervsstyrelsens nye afdeling i Augustenborg.

- De får en meget stabil og samvittighedsfuld medarbejder. Og jeg smutter ingen steder før folkepensionsalderen, understreger hun.
Annette Melchior føler sig nemlig ikke gammel. Hun elsker at gå på arbejde og føle, at hun yder noget i et større hele. Og hun havde slet ikke forudset, at årstallet på hendes dåbsattest ville komme til at spille så stor en rolle i hendes jobsøgning.
Men hun blev desværre klogere.

Ville ikke starte helt forfra i Viborg

Indtil for 3 år siden var Annette Melchior ansat i en god, fast stilling som overassistent hos Statsadvokaten, som på det tidspunkt lå i Sønderborg. Hun holdt meget af sit job, så stort var chokket, da det blev besluttet at rykke arbejdspladsen til Viborg.
Annette Melchior blev tilbudt at flytte med, men valgte efter grundige overvejelser at afslå.
- På det tidspunkt havde jeg både en hjemmeboende søn og en syg mor, der regnede med mig. Samtidig kunne jeg ikke se mig selv som enlig 56-årig starte en helt ny tilværelse i Viborg. Min base har altid været her i Sønderjylland, hvor min familie, bekendte og fritidsinteresser er, fortæller hun.
Situationen var ubehagelig, men Annette Melchior havde blandt andet sin fagforening at støtte sig til.
- HK var med hele vejen i opsigelsesperioden, hvor alt da også gik helt efter bogen. Jeg var blandt andet i et omskolingsforløb, og følte mig egentlig ret sikker på, at jeg nok skulle finde et nyt arbejde. Så jeg gik målrettet og struktureret til jobsøgningen, husker hun.

Blev fortalt på en pæn måde, at hun var for gammel

Annette Melchior søgte bredt og over et stort opland. Men trods et omfangsrigt CV, blev hun ikke rigtigt indkaldt til nogen samtaler.
Som regel ringede hun til virksomhederne bagefter for at pejle sig ind på, hvorfor hun ikke var blevet valgt ud.
- De fleste af svarene kredsede om min alder. Det blev naturligvis ikke sagt direkte, at jeg var for gammel, men blev formuleret på forskellige pæne måder. Og den store erfaring, jeg har opbygget gennem så mange år, fik mig mange steder dømt som overkvalificeret, fortæller kontorassistenten.
Det har aldrig ligget til Annette Melchior at trille tommelfingre, så hun kastede sig over alle muligheder, hun fik. Det blev til flere vikariater, virksomhedspraktikker og kurser. Annette Melchior tog også korterevarende ufaglærte job i sin iver for at bidrage.
HK’s muligheder kom også til at betyde noget for hende. Hun tog blandt andet på HK-kursus for at forbedre sit CV og fik et nært forhold til de lokale konsulenter på HK’s Rødekro-kontor.
- Der er så mange regler, når man er på dagpenge, og det var vigtigt for mig at gå med livrem og seler, så jeg ikke kom i klemme nogen steder. Så jeg har haft hyppig kontakt med HK, som kunne guide mig, fortæller Annette Melchior.

HK JobBørs gav fornyet energi

Et gennembrud i jobsøgningen stod fagforeningen også for. For knap et halvt år siden blev Annette Melchior kontaktet af HK JobBørs, som formidler ledige job til medlemmerne.
Kontakten kom på det helt rigtige tidspunkt.
- Jeg kæmpede for at bevare troen på mig selv og ikke hænge alt for meget med mulen. Men det føltes nedværdigende at være uden job. At HK JobBørs kom på banen, gav mig en fornyet energi. Det var en positiv følelse, at Karin Sloth Olesen fra HK JobBørs stod bag mig og sagde god for mine kvalifikationer, husker Annette Melchior.
HK JobBørs sendte flere jobopslag i retning af Annette Melchior. Det ene af dem var fra NaturErhvervsstyrelsen, hvor der langt om længe var bid.
- Jeg er så taknemmelig og vil give mit ypperste i jobbet. De kommer ikke til at fortryde, at de har ansat mig, siger hun med en overbevisning, så ingen kan være i tvivl om udsagnets rigtighed.
Efter 3 års kamp er hun igen en fast del af arbejdsstyrken, som hun ønsker at være det.

Ledig Jobbørs

Få råd og støtte i Sydjylland

Råd og støtte

Få råd og støtte i Sydjylland


Råd og støtte

Læs mere om
HK JobBørs
i Sydjylland


Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk