HK.dk logo

Det flyder med inspiration

11. april 2016  |  Østjylland  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Hvor går man hen, hvis man har brug for inspiration eller et godt råd til en ansøgning? HK Jobcafé er svaret, og det har mange allerede fundet ud af.

HK Østjylland Jobcafe

Ann Sofie Ærenlund Hansen er mødt op i Jobcaféen for at få inspiration til ansøgning og CV.

Den første mandag i måneden, har HK Østjyllands nye Jobcafé åbent. Og gæsterne nærmest vælter ind.

- Jeg er kommet for at få inspiration til mine ansøgninger. Jeg er nyuddannet og har derfor ikke mange års joberfaring at tilbyde en arbejdsgiver, så jeg vil gerne have input til, hvordan jeg kan fange en arbejdsgivers interesse, fortæller Ann Sofie Ærenlund Hansen, der er markedsføringsøkonom med en bachelor i branding og marketing.

Og hun er langt fra den eneste, der er mødt op. Fra morgenstunden er 15 HK-medlemmer mødt op med masser af spørgsmål.

- Jeg har ikke skrevet en ansøgning i 15-20 år, så jeg synes det er svært, siger Tina Nordby, der for nylig fik en opsigelse og derfor er tvunget ud i jobsøgning.

- Jeg har den seneste måned oplevet at blive nummer 2, så det er jo ikke fordi jeg ikke kan gøre mig gældende. Jeg mangler bare lige det sidste til at få jobbet, og det håber jeg, at Jobcaféen kan hjælpe med, siger hun.


Hjælp til knivskarpe ansøgninger

HK Østjylland Jobcafe

Tina Nordby blev inspireret til at skrive ansøgninger på en ny måde.

Jobcaféen går i al sin enkelthed ud på at hjælpe de medlemmer, der kommer forbi, med at blive knivskarpe i deres ansøgninger og CV. Man får hjælp efterhånden som man dukker op, og man kan spørge om alt, der vedrører jobsøgning.

Jobcaféen har kun eksisteret i en måned, men tilbuddet er efterspurgt. I løbet af formiddagen kommer flere og flere til, og de tre medarbejdere fra HK Østjylland har nok at se til. Men stemningen er god og kaffen på kanden er varm.

- Jeg synes det er rigtig godt med en Jobcafé. Her kan man komme alle de gange, man har lyst og dermed løbende få hjælp til at gøre ansøgningerne og CV bedre. Når man sidder derhjemme, tænker man tit ’er det nu godt nok det her’? Her kan man få et par friske øjne på, om der er noget, man kan gøre bedre, siger Ann Sofie Ærenlund Hansen.

Også Tina Nordby har planer om at bruge Jobcaféen så ofte som muligt.

- Ja, jeg tror faktisk, at jeg vil komme hver gang. Så har jeg søgt flere stillinger og kan få hjælp til at finpudse ansøgning og CV. Jeg synes det er alletiders tilbud, siger hun og glæder sig over, at hun allerede har fået et rigtig godt råd.

- Jeg har gjort rigtig meget ud af at præsentere mig selv i mine ansøgninger. Sådan gjorde man dengang, jeg sidst var jobsøgende. Men i dag skal man have mere fokus på at matche det, arbejdsgiveren efterspørger. Så nu kan jeg gå hjem og skrive nye ansøgninger og forhåbentlig bliver nummer 1, griner hun.  

Læs mere om HK's Jobcafé

Se og hør Ann Sofie Ærenlund Hansen, der er nyuddannet markedsføringsøkonom med en bachelor i branding og marketing

Jobsøgning Job og vejledning

Arrangementer
i HK Østjylland


Se hvad der sker

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk