HK.dk logo

Spark døren ind til din kollega

11. april 2016  |  MidtVest  |  HK Stat  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Der blev givet gode bud på, hvordan du som tillidsrepræsentant kan motivere din kollega til kompetenceudvikling, da HK Stats Karrierekampagne besøgte Viborg.

En stor del - 40 procent - af HK-tillidsrepræsentanterne inden for det statslige område i det midt- og vestjyske var mødt frem til arrangementet i HK-huset i Boyesgade, hvor blandt andet Rita Bundgaard, formand for HK Stat, og Hans Christian Fløe, formand for HK Stat MidtVest, mandag 11. april satte fokus på kompetenceudvikling.
Arrangementet var en del af HK Stats Karrierekampagne, der i fire uger kommer rundt til alle HK-afdelinger i landet. Formålet med kampagnen er at få flere medlemmer af HK Stat til at vælge karriereudvikling til. 
En undersøgelse, HK Stat lavede i 2014, viste, at 89 procent ikke var i gang med kompetencegivende uddannelse og, at 44 procent afsluttede seneste uddannelse for mere end 10 år siden.

Gode muligheder

Rita Bundgaard, formand for HK Stat, taler med tillidsrepræsentanter om kompetenceudvikling i HK-huset i Viborg.

Rita Bundgaard, formand for HK Stat, fortalte om de gode muligheder for uddannelse gennem Kompetencefonden og Fonden til Udvikling af Statens Arbejdspladser, FUSA.

Ved arrangementet blev tillidsrepræsentanterne informeret om de gode muligheder for uddannelse, der er gennem Kompetencefonden og Fonden til Udvikling af Statens Arbejdspladser, FUSA. 
Der blev også sat spot på, hvorfor det er vigtigt, at kollegerne uddanner sig:
De statslige arbejdspladser er under forandring. Digitalisering, nye arbejdsprocesser og udbygning af faget forandrer kravene til HK’ernes kompetencer, og de må konkurrere om jobbene med akademikere.

Kom med bud

Tillidsrepræsentanter i gang med at komme med bud på, hvordan de kan motivere kolleger til kompetenceudvikling.

Der kom mange bud, da tillidsrepræsentanterne to og to skulle komme med bud på, hvordan de kan motivere kollegerne til kompetenceudvikling.

De fremmødte tillidsrepræsentanter blev to og to og bagefter i plenum bedt om at komme med bud på, hvordan de kan motivere kollegerne til kompetenceudvikling, og budene var mange.
Blandt andet blev det foreslået, at der kan holdes klubmøder med fokus på kompetenceudvikling. Man kan snakke om kompetenceudvikling, når man spiser madpakker. Og så kan man, som en tillidsrepræsentant fortalte, at han havde haft held med, ”sparke døren ind” til en kollegas kontor og først gå igen, når der har været talt om kompetenceudvikling for den enkelte.
- Mødet har været rigtigt godt og har virkelig givet lyst til at gå hjem og tale om kompetenceudvikling, var konklusionen, da arrangementet sluttede sidst på formiddagen.

Karrierekampagnen Karriereudvikling Kompetencer Efteruddannelse

Du kan også få vejledning om efteruddannelse


Bestil tid her

Følg HK MidtVest på Facebook


Se facebookside

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk