Ring til HK's fagforening

Når du har spørgsmål til ansættelsesvilkår, kontingent, medlemskab samt samtaler i Job og vejledning

7011 4545

Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket

Skal vi ringe dig op?

Bestil et opkald, så ringer vi til dig i det ønskede tidsrum

Bestil opkald

Ring til HK's a-kasse

Når du har spørgsmål til dagpenge, feriedagpenge, efterløn, jobsøgning i EØS og selvstændig virksomhed

7010 6789

Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket

Skal vi ringe dig op?

Bestil et opkald, så ringer vi til dig i det ønskede tidsrum

Bestil opkald

Husk, at du også altid er velkommen til at skrive til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

HK.dk logo

Få styr på 11 timers-reglen med et stykke pap

12. april 2016  |  IMI  |  Rani Bech Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

To papcirkler oven på hinanden er nogle gange det eneste, der skal til for, at du husker at holde 11 timer fri mellem arbejdsdagene


Skive

Skiven viser både, hvor lang en arbejdsdag må være og, hvor mange timers hvile, der skal være mellem, at man får fri og indtil, man møder ind igen.

Ind i mellem er der noget, der lige skal være færdigt eller noget, der lige trækker ud. Og så hænder det, at 11-timers reglen overskrides. HK it, medie & industri Hovedstaden har lavet et lille værktøj til at gøre opmærksom på reglen.

De fleste kender godt reglen om, at der skal være mindst 11 timer, fra man får fri og indtil, man igen møder på arbejde.

Alligevel er det der med at holde styr på arbejdstiden et stigende problem. Det oplever blandt andre tillidsrepræsentant hos Novo Nordisk Elisabeth Dahl Christensen:

- Arbejdstiden er konstant under pres. Det er noget, vi tillidsrepræsentanter på tværs af brancher og virksomheder taler meget med hinanden om, når vi mødes i forskellige sammenhænge i HK, siger hun.

Det er ifølge hende en problematik, der lige så ofte opstår ved det planlagte arbejde, som når det af pludseligt opståede årsager bliver nødvendigt at kalde en medarbejder ind uden for normal arbejdstid.

- Når vi hører om det fra kollegerne, så er det, fordi det er et reelt problem. Kollegerne i 3F havde en drejeskive, som gjorde det nemt og hurtigt at aflæse start- og sluttid på arbejdstiden under overholdelse af 11 timers-reglen. Og sådan en ville vi også gerne have til HK’erne, for den kan meget mere end bare drejes på, siger Elisabeth Dahl Christensen og uddyber papskivens ekstra fordele.

Gå hjem efter 13 timer

- Så svært er det jo heller ikke at regne ud, at hvis man har arbejdet til klokken 23, så skal man tidligst møde ind igen klokken 10.00. Det svære består i at håndhæve reglen. Og skiven gør det lettere for en selv at huske reglen – og så kan man jo også lige lægge den et sted, så man er sikker på, at chefen ser den, hvis han eller hun har lidt svært ved at huske reglen, siger hun.

Ved særlig lejligheder kan det også let ske, at reglen glemmes.

- Hvis man for eksempel skal på forretningsrejse inden for landets grænser, gælder reglen stadig. Hvis man har været i udlandet, skal man have 11 timers hvile, fra man kommer hjem og indtil, man igen møder ind på arbejde, siger Elisabeth Dahl Christensen.

Hvilepausen på 11 timer i døgnet efterlader 13 timer tilbage af døgnet. Det er også fremhævet på papskiven.

- Det er en rigtig god påmindelse, som er mindst lige så vigtig. For det handler ikke kun om, at man skal have mulighed for at hvile ud mellem arbejdsdagene. En arbejdsdag bør ikke være over 13 timer. Så skiven er også god til at vise, hvornår man bør gå hjem – og altså ikke kun, hvornår man skal møde i morgen, siger tillidsrepræsentanten.

Papskiven fås snart hos din arbejdsmiljørepræsentant eller tillidsrepræsentant – har du ikke sådan en, kan du få den i HK it, medie & industri Hovedstaden. 

Arbejdstid

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk