HK.dk logo

Fona-ansat har fået støtte af HK

12. april 2016  |  MidtVest  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Jens Kirk fik hjælp af HK, da Fona-butikken i Viborg lukkede. For første gang i 23 år står han uden arbejde og kan blandt andet bruge HK, når han skal søge job.

- Jeg er glad for, at jeg havde støtte af min fagforening, da lukningen kom, fortæller Jens Kirk, 44 år.
I mange år var han medarbejder i Merlin, men skiftede til Fona, da Merlin gik konkurs. I godt syv år har han været souschef hos Fona i Viborg. Men mandag 4. april 2016 var det slut, da butikken lukkede i lighed med mange andre i Fona-kæden.
Kun otte ud af 56 Fona-butikker har overlevet den rekonstruktion, som selskabet er i gang med. Således er også butikkerne i Holstebro og Herning på listen over ramte butikker, og mange medarbejdere i det midt- og vestjyske står i lighed med Jens Kirk uden job.

Skal i gang med jobsøgning

De handlende i Sct. Mathias Centret i Viborg må kigge langt efter Fona.

De handlende i Sct. Mathias Centret i Viborg må kigge langt efter Fona. Butikken lukkede mandag 4. april 2016.

- Rent praktisk er jeg fritstillet og har fået fem måneders opsigelse, hvor jeg får løn, at komme videre på. Jeg må gerne tage et job med det samme, også inden for samme branche. Og HK MidtVest har tilbudt at hjælpe mig med opsætning af CV og andet i forbindelse med, at jeg skal i gang med at søge job.
- Jeg har ikke lavet en ansøgning i 23 år. Da Merlin gik konkurs, var det Fona, der rettede henvendelse til mig. Så fagforeningen er god at have på sidelinjen. Jeg kan også få rådgivning hos HK MidtVest, hvis jeg vil søge over i en anden branche, fortæller han.

God opbakning

Jens Kirk er i det hele taget glad for opbakningen fra HK MidtVest.
- Den faglige konsulent på området rettede med det samme henvendelse til mig, da det blev meddelt, at butikken i Viborg skulle lukke, og tilbød at komme forbi og holde morgenmøde med kollegerne, og det var rart. Vi kunne få afklaret nogle af de spørgsmål, vi som ansatte havde, og vi kunne få sat et ansigt på konsulenten, som vi efterfølgende kunne ringe til, beretter han.
- Selvfølgelig er jeg ærgerlig over, at butikken må lukke. Det har været en god arbejdsplads med en god chef og gode kolleger, og jeg mister også kontakten til de mange faste kunder, jeg har haft. Men processen har været hurtig og rimelig gennemført, og der er lavet en fornuftig rammeaftale, der giver mig sikkerhed noget tid frem. Nu håber jeg bare, at der hurtigt viser sig et andet job, siger han.

Arbejdsmarked Fyret Ledig

Lær nyt!
ta' et kursus, når du har tid - også hjemme i sofaen


Se vores Online-kurser

Følg HK MidtVest på Facebook


Se facebookside

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk