HK.dk logo

Seje Jutta om uddannelse: Du skal gøre det for din egen skyld

12. april 2016  |  Sydjylland  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Jutta Martensen forstod at jonglere fultidsjob, to små børn og en krævende efteruddannelse. Det har ført både stor glæde og forfremmelse med sig.Jutta Martensen var lige kommet tilbage fra barsel med barn nummer 2, da hun blev foreslået at starte på et krævende efteruddannelsesforløb ved siden af sit fuldtidsjob hos NaturErhvervstyrelsen. Mange ville nok have betakket sig, men ikke Jutta Martensen. Hun hoppede lige ud i det.
- Jeg har altid godt kunnet lide at udfordre mig selv. Tit kan tingene virke uoverskuelige, før man går i gang, men det er min erfaring, at når først jeg sidder i det, så er det positivt og livgivende, forklarer den 36-årige.
Sådan gik det også med den uddannelse til akademimerkonom, som Jutta Martensen gennemførte på to år ved siden af job og småbørnsfamilie. Og i øvrigt afsluttede med to 12-taller.
- Først og fremmest gjorde jeg det for mig selv. Jeg elsker at blive klogere og udvikle mig. Men samtidig ser jeg det også som en fremtidssikring, at jeg har papir på mine kompetencer, siger hun.

Møder mange undskyldninger for ikke at efteruddanne sig

En sådan entusiasme for efteruddannelse er desværre ikke noget, man støder på hver dag. Ofte står undskyldningerne i kø, hvilket Jutta Martensen også oplever blandt kollegerne på sin arbejdsplads.
- De har ikke tid, ikke overskud, eller også er de bange for at ligge arbejdspladsen til last. Jeg plejer at sige, at der er ingen, der takker dem for den holdning, hvis der pludselig skal fyres medarbejdere. Tværtimod vil de være ringere stillet end dem, der har satset på kompetenceudvikling, understreger Jutta Martensen.
Hun opfordrer folk til at tænke lidt anderledes om efteruddannelse.
- Du skal gøre det for din egen skyld. Se efteruddannelse som et privilegie og en måde at videreudvikle dig på, siger hun

Nye kundskaber ledte op ad karriererangstigen

I dag er Jutta Martensen forfremmet til mellemleder på sin arbejdsplads. Sådan kan det nemlig let gå, når man udviser entusiasme og gør sig klogere.
Og det er ikke blot efteruddannelsen, men også hendes engagement i HK, der har ledt Jutta Martensen op ad karrierestigen.
- Jeg er egentlig en introvert person, og det var nok de færreste, der mødte mig for ti år siden, der tænkte, at jeg kunne blive leder end dag. Men på samme tid som jeg læste til akademiøkonom, blev jeg valgt til tillidsrepræsentant for HK. Det gav mig selvtillid og en tro på, at jeg har noget at byde på både fagligt og menneskeligt, siger hun.
I dag er hun oppe på tre børn på hjemmefronten. Men hvis man tror, at sådan en flok småbørn kombineret med et fuldtidsarbejde som leder er nok, så må man tro om igen.
Jutta Martensen er nemlig nu i gang med en diplomuddannelse i ledelse, hvor hun allerede har klaret de første to moduler.
 - Jeg nægter at stå stille, men vil altid kunne blive ved med at bygge ovenpå mine kompetencer, siger hun med et smil.

Stat Efteruddannelse Karriere

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk