HK.dk logo

Frivilligmedarbejdere indtager kommunerne

13. april 2016  |  HK Kommunal  |  Jens Laursen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Kommunerne har i den grad gang i ansættelserne af medarbejdere, der skal formidle samarbejdet med den frivillige arbejdskraft.

Antallet af medarbejdere, der beskæftiger sig med at øge samarbejdet mellem kommuner og frivillige, er mere end fordoblet på fire år. Det viser en rapport fra Center for Frivilligt Socialt Arbejde, skriver Altinget.dk.

Mens der i 2010 var 100 fuldtidsstillinger, der var øremærkede til det frivillige, sociale arbejde, var tallet steget til 241 i 2014. Det viser ifølge udviklingsleder ved Center for frivilligt socialt arbejde, Dorte Nørregaard, at det er gået op for kommunerne, at samarbejdet med de frivillige ikke glider af sig selv.  

Udviklingschefen peger på, at kommunerne har indset, at hvis man virkelig vil, hvad hun betegner som samskabelsen mellem kommuner og civilsamfund, så kræver det, at man tilfører de nødvendige ressourcer.

Ingen spareøvelse

I Aarhus Kommune tror sundhedschef Annemarie Zacho-Broe, at borgerne kan få langt mere velfærd for pengene, hvis man inddrager civilsamfundet. Men sundhedschefen afviser, at der er tale om en spareøvelse.

- De frivillige skal ikke erstatte noget, lønnede medarbejdere gjorde før. De skal være med til at skabe noget nyt, som ikke ellers havde været der, siger sundhedschefen til Altinget.dk.Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk