HK.dk logo

Kommuner på Facebook kommer tæt på borgerne

13. april 2016  |  HK Kommunal  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Borgerne kan deltage i udviklingen og være med til at give kommunen et godt omdømme, hvis de agerer ordentligt på Facebook. Men det kræver, at medarbejderne er klædt ordentligt på, og at der er en strategi, mener ekspert.

Rigtig mange kommuner er allerede på Facebook, og rigtig mange oplever stor effekt. Det sociale medie giver kommunerne mulighed for at komme tæt på borgerne, skabe et bedre omdømme og engagere deres borgere i en positiv dialog. Men ligeså gavnligt, det kan være - ligeså farligt kan det blive, hvis man kaster sig ud i de sociale medier uden at være ordentligt forberedt.

Benjamin Rud Elberth er digital chef i PR-bureauet Geelmuyden Kiese, og holder oplæg på Fag og fremtid (link) i oktober. Han forklarer, at det er rigtig vigtigt, at de medarbejdere, der skal styre kommunens Facebook, matcher de kompetencer, opgaven kræver.

Medarbejderne skal klædes på

- Hvis man som kommune skal på Facebook, så nytter det ikke, at man ”bare” sætter kontorets superbruger til at administrere siden. Det er vigtigt, at man forstår, at Facebook er et professionelt værktøj. Man skal forstå, hvordan man får en optimal, positiv kommunikation og fører det ud i et flow, hvor folk ikke bare liker, men også deltager, siger Benjamin Rud Elberth.

Han forklarer, at flere kommuner gør det rigtig godt på Facebook, men nævner også svipseren, hvor Middelfart kommune kom til at like en række hårde borgerkommentarer på siden ”Bevar Middelfart Sygehus”. Det kan være rigtig farligt, hvis medarbejderne ikke er klædt godt nok på. De skal både kunne tackle sure borgere, have teknisk snilde, kunne styre kommunikationen, poste det rigtige indhold, holde styr på annonceringskroner og målrette budskaberne. Og det kræver altså noget, understreger Benjamin Rud Elberth.

Tre gode råd fra eksperten.

1) Læg dig fast på, hvad du vil – hold dig til strategien

2) Træn medarbejderne så der er et ordentligt set up

3 Hvis du føler, at du ikke kan flytte noget - så gå tilbage til step to. Hvis man ikke får effekten af arbejdet med likes og brugerinvolvering, så er det fordi, man ikke gør det rigtigt.

Du kan høre Benjamin Rud Elberth holde oplæg om, hvordan du kan bruge sociale medier i dit arbejde på Fag & Fremtid i oktober.Tilmed dig her.


Fag & Fremtid 2016

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk