HK.dk logo

Lægesekretærer kæmper med unødvendige dokumentationskrav

13. april 2016  |  HK Kommunal  |  DL  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

En ny undersøgelse viser, at 9 ud af 10 lægesekretærer mener, at den tid, der bruges på registrering er øget de sidste to år. Samtidig peger de på, at hele 30 procent af dokumentationskravene er unødvendige.

Krav til dokumentation og registrering bliver ofte omtalt som en af de helt store tidsrøvere for sundhedspersonalet i den offentlige sektor. Alligevel viser undersøgelser, at dokumentationskravene stiger og lægger beslag på en stadig større del af de hospitalsansattes arbejdstid. HK Kommunal har i samarbejde med OAO (Offentligt ansattes organisation) undersøgt lægesekretærers forhold til registrering og dokumentation. Undersøgelsen viser, at 9 ud af 10 vurderer, at den tid de bruger på at registrere og dokumentere er steget over de sidste to år – og 30 procent af dokumentationskravene er tilmed overflødige.

Hele 41 procent af de adspurgte lægesekretærer, mener, at de altid eller ofte har svært ved at se formålet med de registreringer de skal udføre. Samtidig mener 57 procent af lægesekretærerne, at tiden der bruges på registrering altid eller ofte kan bruges bedre på andre ting. Lægesekretærerne anser dokumentation som en vigtig og meningsfuld opgave for deres faggruppe, men de mener, at den samlede mængde af krav i dag har nået et unødvendigt stort omfang.

Registreringer skal give værdi

Kritikken af dokumentationsbyrden i sundhedsvæsenet skal tages alvorligt, og der er behov for en diskussion om håndtering af dokumentationskrav, mener Soile Friis, formand for DL.

- Det overblik som lægesekretærer har, er guld værd, når der skal effektiviseres og indføres nye systemer, fordi de netop har overblikket over de samlede patientforløb og alle processerne i forbindelse med et patientforløb. Men de bliver sjældent hørt. Lad os få lægesekretærerne på banen i diskussionen af, hvad der giver mening, og hvad der ikke giver mening. Registreringer skal give værdi. Først og fremmest for patienterne, men også for det kliniske personale, der er uddannet til at være patientnære, siger Soile Friis.


Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk