HK.dk logo

Sampensions invaliderente baseres på din faktiske løn

13. april 2016  |  HK Stat  |  HK Stat Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Får kunder i pensionsselskaber udbetalt dækninger ved sygdom ud fra deres faktiske løn eller ud fra en gennemsnitlig løn på deres område? Spørgsmålet er blevet aktuelt, fordi Ankenævnet får flere klager fra kunder, der er kommet i klemme.

Jyllands-Posten beskrev i weekenden, hvordan en butiksansat fik langt mindre udbetalt fra sit pensionsselskab, SEB, da hun en dag blev alvorligt syg og efterfølgende kom i fleksjob. Før den butiksansatte blev syg, havde hun en månedlig løn på 40.000 kroner – men hendes pensionsselskab vurderede, at gennemsnitslønnen for hendes faggruppe i det område, hun boede i, kun var 30.000 kroner – og hendes ydelse blev derfor sat efter gennemsnitslønnen og ikke den faktiske løn. 

Jyllands-Posten beskriver, hvordan der de seneste år har været mindst 15 klagesager hos Ankenævnet for Forsikring, hvor syge har fået mindre udbetalt, end deres faktiske løn berettigede dem til. 

Skadeschef i Sampension Pia Larsen svarer her på to spørgsmål:

Kan kunder, som er medlem af HK, blive ramt af, at der er forskel på den faktiske løn og gennemsnitslønnen?
Uanset hvilken kundegruppe det gælder, når vi taler om arbejdsmarkedets pensionsordninger, er svaret nej. I HK's aftaler kan man få en såkaldt invaliderente og invalidesum udbetalt, hvis man bliver varigt syg og får tilkendt offentlig førtidspension. Hvis invaliderenten er 20 procent, får man 20 procent udbetalt af sin årsløn. Er årslønnen 300.000 kroner får man 60.000 kroner, og er årslønnen 400.000, får man 80.000 kroner. Vi ser ikke på gennemsnitsløn, men på den faktiske løn man får.

Hvad med offentlige ydelser – modregnes de, hvis man bliver syg?
Som udgangspunkt er det det offentlige, der modregner og ikke os. Vi vil som hovedregel altid udbetale det fulde beløb, og hvad der så sidenhen er af modregning i offentlige ydelser, er en sag mellem kunden og det offentlige. Sygdom HK-medlemmer Pension

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk