HK.dk logo

Sprognørd søger mage

13. april 2016  |  HK Service Hovedstaden Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Engelsk som kommunikationsværktøj er Lene Brauers store passion, og den vil hun gerne dele med ligesindede. I HK Hovedstaden er der helt sikkert andre sprogentusiaster, og derfor opretter vi nu netværket ”Sprog og Kultur” med Lene som facilitator.


- Mit håb er at lave et netværk for sprognørder, hvor vi løbende kan sparre og svare på hinandens spørgsmål online, men også mødes 2-4 gange årligt og fordybe os i et emne – måske med en inspirerende oplægsholder ude fra.

Lene Bauer er i bestyrelsen for L@K i HK Hovedstaden. L@K er en gammel brancheforening, som blev dannet dengang folk, der arbejdede med sprog hed korrespondenter, og det at oversætte var en kunst og retskrivning en dyd. I de senere år har alle og enhver adgang til computere med stavekontrol og oversættelsesprogrammer på nettet. Korrespondentuddannelserne er udgået til fordel for andre kommunikations- og sproguddannelser, men måske har det betydet, at det sproglige niveau er blevet dårligere.

-Når man har arbejdet med engelsk i mange år, ærgrer man sig over, at udviklingen er som den er. Jeg kunne godt tænke mig at vi mødte lidt mindre ”Danglish” i hverdagen. Vi skal have mere ”Proper English” forklarer Lene.

Lenes CV har bragt hende langt omkring, og lige nu arbejder hun i Professionshøjskolens ledelsessekretariat.

-Den type engelsk, jeg sidder med nu, er akademisk engelsk, og tidligere har jeg arbejdet med business-engelsk. Nu er det kun en lille del af jobbet, der handler om engelsk. Derfor er det ekstra vigtigt for mig at holde fast i min uddannelse og mit fag, og her er HK det helt rigtige sted at finde fagligt fællesskab.

Vil du være med til at starte netværket Sprog og Kultur i HK Hovedstaden? – send en e-mail til Irina Frost  eller tilmeld dig Facebook.com/HK Sprog & Kultur – så kan du sammen med Lene være med til at sætte rammerne for det nye netværk.Netværk

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk