HK.dk logo

Automatisering behøver ikke koste job

14. april 2016  |  MidtVest  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Et af emnerne var automatisering, da HK-formand Kim Simonsen, næstformand Mette Kindberg og Karin Østerby, formand for HK MidtVest, besøgte Westpack i Holstebro. 

730.000 danske arbejdspladser og jobfunktioner vil efter alt at dømme blive automatiseret i løbet af de næste 20 år i en teknologisk flodbølge, der især vil ramme de store LO-forbund, hvor op mod 400.000 jobfunktioner med stor sandsynlighed vil blive automatiseret. Alene i HK er 130.000 job truet.
Det er konklusionen i den første danske undersøgelse af sin art baseret på metoderne i en stor britisk undersøgelse af jobbenes overlevelsesmuligheder de kommende årtier. Tænketanken Kraka, LO og forbundet HK har overført undersøgelsen og dens metoder til danske forhold, og resultatet har fået alarmklokkerne til at ringe i fagbevægelsen.
Men automatiseringen behøver ikke koste job. 

Flere ansatte

HK-formand Kim Simonsen, næstformand Mette Kindberg og Karin Østerby, formand for HK MIdtVest, foran robot på virksomheden Westpack i Holstebro. Administrerende direktør Morten Dalsgaard viser rundt.

Administrerende direktør og medejer Morten Dalsgaard (til højre) viser én af robotterne på Westpack frem til HK-formand Kim Simonsen, næstformand Mette Kindberg og Karin Østerby, formand for HK MidtVest.

Hos virksomheden Westpack A/S i Holstebro er der indført både halvautomatiske og helautomatiske maskiner i form af robotter.
Administrerende direktør og medejer Morten Dalsgaard og Søren Mogensen, produktionschef og ejer, som viste rundt sammen med HK-tillidsrepræsentant Jytte Fyhn, kunne fortælle, at automatiseringen har betydet flere ansættelser. 
Produktionen er øget, og omsætningen er på fire år næsten fordoblet, og under besøget, som foregik onsdag 13. april 2016, var Westpack netop i gang med at udvide medarbejderstaben med en lager- og logistikelev.
Westpack er en emballagevirksomhed med 250 brand kunder i form af kendte producenter af smykker og ure. Desuden leverer virksomheden emballage til 9600 detail kunder over hele Europa.
Virksomheden har hovedsæde i Holstebro med administration og produktion. Fra 1. marts 2016 er der desuden oprettet lagerfacilitet i Aulum. Endelig har virksomheden siden 2004 haft eget selskab med indkøb i Kina og siden 2015 også med salgsrettigheder.
 I Danmark er der i alt 66 ansatte og i Kina 18.

Uddannelse er nødvendig

- Al erfaring viser, at der stort set ikke sker tab af job, når teknikken overtager manuelle jobfunktioner. Ny teknologi kan tværtimod skabe nye og mere spændende job. Det er en stor gevinst, men det kræver, at medarbejderne sørger for at følge med udviklingen.
- Vi skal være indstillede på, at arbejdslivet ændrer sig hele tiden og hele livet. For HK’s medlemmer betyder det, at man skal være klar til livslang efteruddannelse og sige ja tak til alle de kurser og uddannelsesforløb, man kan komme i nærheden af, siger Kim Simonsen, Mette Kindberg og Karin Østerby.
Foruden automatisering hørte de tre HK-formænd om medinddragelse af medarbejderne og medarbejdermotivation. Westpack har blandt andet indført bonusordning for alle medarbejdere og arbejder ud fra en kædestrammer-filosofi, hvor medarbejderne på møder flere gange om året kommer med input til, hvordan arbejdsgangene i virksomheden kan forbedres.

Arbejdsmarked

Du kan også få vejledning om efteruddannelse


Bestil tid her

Følg HK MidtVest på Facebook


Se facebookside

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk