HK.dk logo

HK satser solidt på faget i jobindsatsen

14. april 2016  |  HK Kommunal  |  Jens Laursen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Nyt ambitiøst projekt skal styrke jobcentermedarbejdernes anseelse og faglighed efter massive omstillinger.

Fagligheder på beskæftigelsesområdet er betegnelsen for et nyt, fremadskuende projekt. Konceptet er på HK Kommunals initiativ og med KL og socialrådgiverne som medspillere netop sat i søen for at fremtidssikre beskæftigelsesmedarbejderne til morgendagens udfordringer.

Projektet løber frem til efteråret 2017 og har til formål at få kortlagt fremtidens fagligheder på beskæftigelsesområdet. Planen er at få afdækket, om medarbejdernes nuværende kompetencer er tilstrækkelige, og i hvor høj grad det formelle uddannelsessystem klæder nutidens såvel som fremtidens medarbejdere på jobcentrene ordentligt på. 

Ord på fagligheden

Initiativet skal ifølge HK Kommunals næstformand Mads Samsing ses i lyset af, at beskæftigelsesområdet befinder sig i en massiv omstilling, hvor den ene reform har afløst den anden.

- Gennem flere år er medarbejderne i jobcentrene blevet kritiseret for ikke at være fagligt dygtige nok. Kritikken har ofte været helt urimelig, og vi har forsvaret dem. Men vi vil mere end at forsvare, hvordan det er. Vi vil være med til at definere, hvordan det skal være og sætte ord på fagligheden, siger Mads Samsing.

Fag, identitet og renomme

HK Kommunals næstformand ser projektet som et første skridt på vejen mod en mere entydig beskæftigelsesfaglighed.

- Det er en fordel, at der er flere veje ind. At der ikke kun findes én rigtig grunduddannelse. Sådan skal det også være fremover. Men ved at sætte ord på beskæftigelsesfagligheden og ved at styrke og udvikle den, så kan vi løfte både fag, identitet og renomme. Det er dét, vi arbejder hen i mod, og jeg er godt tilfreds med, at vi nu får gang i projektet, siger Mads Samsing. 

’Fagligheder på beskæftigelsesområdet’ er forankret i Forhandlingsfællesskabets og KL’s ’Fremfærd Borger’ og opererer med et budget på 2,3 millioner kroner.Social og beskæftigelse

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk