HK.dk logo

Bodil Otto: Pengene skal blive i velfærden

25. april 2016  |  HK Kommunal  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Et flertal i Folketinget gik til valg på at styrke investeringerne i velfærd. Det skal vi holde dem op på, lyder det fra en række fagforeningsformænd i Jyllands-Posten.

- Regeringens planer om at hente penge i kommunekasserne i form af et ”omprioriteringsbidrag” og bruge nogle af dem på skattelettelser bør derfor ikke have en chance for at blive til virkelighed.

Så klar i mælet er Bodil Otto og de andre fagforeningsformænd i et debatindlæg i JYllands-Posten, som henvender sig til det store flertal i Folketinget, der gik på valg på at styrke investeringerne i den offentlige velfærd.

- Med forslaget fra Socialdemokraterne om at tilbageføre alle ressourcerne fra omprioriteringsbidraget til den kommunale velfærd og Dansk Folkepartis klare meldinger om, at pengene samlet skal blive i kommunerne, må der kunne findes et markant flertal i Folketinget for en løsning, der sikrer dette, skriver Bodil Otto og de andre fagforeningsformænd.

Tre veje til at sikre velfærden

I indlægget kommer fagforeningspolitikerne med et forslag til en række garantier, der skal styrke og sikre den kommunale velfærd.

  • Pengene fra omprioriteringsbidraget skal tilbageføres til den kommunale kernevelfærd. Omprioriteringsbidraget må ikke anvendes til at betale for de stigende udgifter til flygtninge, som skal findes via statslige midler.
  • Alle pengene skal tilbageføres som led i kommuneaftalen (ikke først i finansloven). Det er ikke rimeligt først at fyre kommunale medarbejdere for derefter at skulle ansætte dem igen for puljemidler.
  • I lyset af det stigende antal ældre skal kommunerne sikres en realvækst i udgiftsrammen, som gør, at de som minimum kan opretholde deres nuværende serviceniveau.

Læs hele indlægget "Pengen skal blive i velfærden" fra Bodil Otto, Dennis Kristensen (FOA), Elisa Bergmann (BUPL), Majbrit Berlau (Dansk Socialrådgiverforening), Hanne Pontoppidan (Uddannelsesforbundet) og Anders Bondo Christensen (Danmarks Lærerforening) på jp.dk.


Politik

bliv klogere på den kommunale og regionale sektor

Følg med i vores nyheder


hk.dk/aktuelt

Skal du med til Fag & Fremtid 2016?

Meld dig til i dag

Skal du med til Fag & Fremtid 2016?


Meld dig til i dag

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk