HK.dk logo

Råb så du bliver hørt

25. april 2016  |  Østjylland  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Råber du også i skoven uden at blive hørt? En gruppe TR og AMR tog på kursus for at lære, hvordan man brænder igennem som tillidsvalgt.

Råb så du bliver hørt

- Fortæl, hvad det er, du gør. Sådan lyder rådet fra Dorthe Hansen Carlsen til TR og AMR, der vil brænde igennem i organisationen.

- Du er jo bare hende der med brandøvelserne!

Hvervet som AMR eller TR er ikke altid en dans på roser. Kollegaerne er presset med arbejdsopgaver og chefens blik bliver tomt, når tillidsrepræsentanten banker på døren. En AMR og TR, er ofte den klemte lus mellem to negle, men ved at øve sig i at kommunikere med en plan, kan det faktisk lykkes at brænde igennem i organisationen. Det mener i hvert fald coach Dorthe Hansen Carlsen.

- Man skal hele tiden fortælle om, hvad et er, man gør. Og så er det vigtigt at være meget bevidst om, at man ikke er inde i de andres hoved. Man kan have en masse forestillinger om, hvad de andre tænker, men man ved det jo reelt ikke. Så hvis en TR eller AMR gerne vil have noget til at ske, så gør det og fortæl om det, siger hun.

For at give både tillidsrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentanter værktøjerne til at brænde igennem i deres organisation, har HK Østjylland arrangeret kurset På Tværs og Stærk. En af deltagerne er Lise-Lotte Therkildsen, AMR på Randers Statsskole.

- Mine udfordringer ligger hos mig selv. Jeg arbejder i en meget lille organisation, og kan godt føle, at jeg ikke nødvendigvis behøver at sige noget, for vi ved jo alle sammen alt. Men det er jo ikke sådan, at det er i virkeligheden, siger hun.

Sammen med tillidsrepræsentanten på Randers Statsskole, deltager hun i kurset På Tværs og Stærk, så de sammen kan få nogle værktøjer til at brænde igennem som tillidsvalgte.

- Jeg har brug for viden om, hvordan jeg kan blive mere handlingsorienteret og handlingsfokuseret, samtidig med, at jeg styrker min kommunikation til kollegaer om, hvad det er, jeg går og laver, fortæller Lise-Lotte Therkildsen.


Hav fokus og spørg om hjælp

Råb så du bliver hørt

Mine kollegaer vil opleve en helt ny type AMR, når jeg kommer hjem fra kursus, siger Lise-Lotte Therkildsen.

Ifølge Dorthe Hansen Carlsen, er vejen til succes at lære at kommunikere i flere retninger.

- Man er faktisk på en eller anden form for mission, når man eksempelvis kæmper for arbejdsmiljøet som AMR. Derfor skal man kommunikere både til chefen, der automatisk tænker på øgede udgifter, når AMR’en træder ind ad døren og til kollegaerne, der tænker: åh nej, endnu en brandøvelse, det har vi ikke tid til, siger Dorthe Hansen Carlsen.

Og det er faktisk ikke så svært, mener hun og peger på tre grundlæggende elementer:

- De skal gå ud og gøre noget, de skal have fokus på handling og så skal de spørge om hjælp. For det er i fællesskabet og i samarbejdet, at det hele lykkes, så den der med at løfte i flok, den er ikke død endnu, siger hun.

Og det er Lise-Lotte Therkildsen helt med på. Hendes kollegaer kan forvente en helt ny type AMR i fremtiden.

- Jeg vil være en mere synlig AMR, der både kommunikerer og informerer mere, men som også er mere opsøgende, siger hun.

Dorthe Hansen Carlsen giver gode råde til tillidsrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentanter, der gerne vil brænde igennem i organisationen.

Tillidsrepræsentant Arbejdsmiljørepræsentant

Arrangementer
i HK Østjylland


Se hvad der sker

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk