HK.dk logo

Kommune skulle ikke tilbyde handicappet deltid

26. april 2016  |  HK Kommunal  |  Mogens Jepsen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

I en ny sag om handicappedes rettigheder har retten igen givet en kommune medhold i dens praksis. Denne gange handlede det om, hvorvidt en Ikast-Brande Kommune var forpligtiget til at tilbyde en handicappet deltidsstilling.

For kort tid siden fik Billund Kommune rettens ord for, at den havde handlet korrekt i forbindelse med afskedigelsen af en meget overvægtig dagplejer.

Nu har retten – denne gang Højesteret – givet en kommune ret i sin praksis, skriver KL.

Sagen handlede om en lokalplanlægger i Ikast-Brande Kommune, der som følge af en trafikulykke i arbejdstiden, havde pådraget sig et handicap, der medførte, at hun kun kunne arbejde på nedsat tid. 

Halvandet år efter ulykken blev hun opsagt efter at have været deltidssygemeldt i godt et år, idet kommunen ikke ville ændre hendes stilling til en deltidsstilling på 20 timer om ugen.

Var praktisk uhensigtsmæssigt

En enig Højesteret frifandt kommunen.

Højesteret fandt, at medarbejderen godt nok var omfattet af forskelsbehandlingslovens handicapbegreb på opsigelsestidspunktet, og at kommunen vidste, at hun var handicappet.

Højesteret mente derimod ikke, at kommunen havde været forpligtet til at tilbyde lokalplanlæggeren at overgå til en stilling på 20 timer pr. uge. 

Det ligger nemlig ikke inden for kommunens såkaldte tilpasningsforpligtelse at opnormere planafdelingen med en yderligere planlægger på fuld tid, og da arbejdsopgaverne ikke kunne løses med kun to fuldtidsansatte planlæggere og én på deltid, ville den eneste tilbageværende mulighed være at opdele lokalplanlæggerens fuldtidsstilling i to deltidsstillinger, og dette var ikke foreneligt med den måde, arbejdet var tilrettelagt i kommunens planafdeling.HR, økonomi, it og stab Retssager

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk