HK.dk logo

Birtha medlem af HK i 80 år

02. maj 2016  |  MidtVest  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Birtha Katrine Løw har været medlem af HK i 80 år. Hun er én af deltagerne, når HK MidtVest fejrer over 250 medlemsjubilarer i Holstebro, Herning, Viborg og Skive.

- Jeg har aldrig haft behov for hjælp eller støtte fra min fagforening. Men jeg har den holdning, at man skal være medlem af en fagforening, og derfor er jeg blevet ved at være medlem af HK, fortæller Birtha Katrine Løw, da hun en formiddag tager imod i barndomshjemmet i Holstebro, som hun flyttede tilbage til i 1959.

Fra butik til kontor

Birtha Katrine Løw i sin have.

Birtha Katrine Løw i haven til barndomshjemmet, som hun flyttede tilbage til i 1959, og hvor hun stadig bor.

Birtha Katrine Løw, 95 år, er født og opvokset i Holstebro. Hendes far, Christian Jensen, var tromlefører og har været med til at anlægge mange kilometer asfaltvej. Moderen, Laurine Jensen, var hjemmegående og tog sig af de i alt syv søskende. 
Som 15-årig fik Birtha arbejde i Glasmagasinet, nu kendt som Inspiration. Hun startede som juleassistance og blev derefter fastansat, og det var kollegerne, der opfordrede hende til at melde sig ind i HK.
I 1940 rejste hun til København, hvor hun arbejdede i forretning og sideløbende uddannede sig inden for kontor. I nogle år var hun ansat hos bogtrykkeriet Johnsen & Johnsen, der blandt andet lavede programmer til Det Kongelige Teater, inden hun i 1959 vendte tilbage til Holstebro.
Her fik hun job hos murer-, entreprenør- og tømrerfirmaet Jens Jensen, hvor hun på kontoret tog sig af lønudbetalingerne, indtil hun som 60-årig gik på efterløn. 
- Da jeg startede i virksomheden, brugte man stadig regnskabsbøger, men arbejdet på kontoret forandrede sig meget i de år, jeg var der. Fra skrivemaskiner gik vi over til IT, som jeg nåede at snuse til, inden jeg stoppede, beretter hun.

Arbejdsgiver skyld i møde med mand

Det var Birtha Katrine Løws arbejdsgivers skyld, at hun mødte sin mand, Franz Løw, som hun blev gift med i 1966.
- Jeg rejste altid på ferie til Norge og Sverige. Hvorfor det, sagde Jens Jensen - rejs dog sydpå. Så jeg bestilte en rejse til Tyrol, og der mødte jeg min mand. Han var fra Wien i Østrig og garvede læder. Da vi blev gift, fik han arbejde ved et garveri i København og rejste i nogle år frem og tilbage mellem Holstebro og hovedstaden, fortæller hun.
Parret fik ikke børn, men Birtha har fire bonusbørn, tre bonusbørnebørn, to bonusoldebørn og et bonustipoldebarn, som alle bor i Wien.
Franz Løw døde i 1994.
Birtha er med sine 95 år stadig aktiv. Hun er blandt andet kommet meget i OK-Klubben i Holstebro. Hun glæder sig til at deltage i jubilarfesten hos HK MidtVest i Holstebro. Hun var også til jubilarfest, da hun blev 70 års jubilar.
Jubilarfesterne hylder 25, 40, 50, 60, 70, 75 og 80 års jubilarerne i HK MidtVest og finder i år sted fredag 20. og søndag 22. maj i Holstebro, Herning, Viborg og Skive. Fristen for tilmelding er udløbet.

Medlemsdemokrati HK-medlemmer Senior

Sammen er du stærkere. 
det gælder også gode tilbud. 


Tjek dem her

Følg HK MidtVest på Facebook


Se facebookside

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk