HK.dk logo

Efteruddannelse: Ritas egen rejse

09. maj 2016  |  Midt

Når forbundssektorformand Rita Bundgaard anbefaler medlemmerne i HK Stat at tage efteruddannelse, så ved hun, hvad hun taler om. Rita har selv været på en rejse, hvor hun har flyttet sig selv og sin karriere med målrettet efteruddannelse.

   - Når det gælder uddannelse og efteruddannelse, kan jeg skrue helt op for retorikken. For jeg har gået hele vejen selv, starter Rita Bundgaard beretningen om sin egen uddannelseshistorie. Hun fortsætter:

   - Jeg havde nogle erfaringer fra kontorområdet, men stod uden job, da vi boede i Odense. Jeg meldte mig derfor ledig hos HK Odense, hvor den faglige vejleder sagde ”…og så skal du have noget uddannelse”. Det blev i første omgang til nogle regnskabsfag på Tietgenskolen i Odense, og senere et modul på Merkonom, så jeg kunne blive faglært inden for kontorfaget. Senere har jeg blandt andet taget en diplomuddannelse, og i år skal jeg starte på en master i retorik og formidling på AU.


Myter og motivation

Rita Bundgaard fortæller om uddannelse til HK'erne ved HK Stats Karrieredag på Syddansk Universitet i Odense.

Rita Bundgaard fortæller om uddannelse til HK'erne ved HK Stats Karrieredag på Syddansk Universitet i Odense.

 HK fik Rita et positivt skub, der siden har givet hende mange oplevelser og nye kompetencer. Hun er dog også klar over, at der er nogle myter og forhindringer, der skal gøres op med, hvis flere HK’ere skal styrkes med efteruddannelse.

Chefen siger garanteret bare nej…

Der er for langt til en uddannelsesinstitution…

er to af de grunde, HK’erne giver til, at de ikke er i gang med efteruddannelse. Det viste en undersøgelse på området, som sektoren gennemførte i november 2014. Her viste besvarelserne fra 4000 medlemmer af HK Stat blandt andet, at kun 11% var i gang med efteruddannelse, og hele 40% ikke havde været på videreuddannelse siden deres oprindelige uddannelse:
   - Vi er dygtige til hverdagens uddannelser og kurser, men vi vil gerne hjælpe medlemmerne til at løfte blikket og motivere dem til det, der giver nogle ECTS-point.
   - Det er samtidig vigtigt at sige, at det perfekte tidspunkt til at tage videreuddannelse aldrig kommer, for der vil altid være noget at tage hensyn til. Men hvornår er så det næstbedste tidspunkt? Det handler ofte om at få taget hul på det med den uddannelse, du synes ser sjovest og mest motiverende ud. Med HK Stats Karrieredag er vi netop ude for at motivere vores medlemmer, der samtidig kan motivere hinanden ved at vise interesse for, hvad kolleger er i gang med, og hvad de kommer tilbage med, når de har været på videreuddannelse.

Kærligt og blidt skub

Rita Bundgaard, sektorformand HK Stat, og Brita Andersen, afdelingssektorformand HK Stat Midt, taler med medlemmer om uddannelse til HK Stats Karrieredag i Odin Havnepark

Rita Bundgaard, sektorformand HK Stat, og Brita Andersen, afdelingssektorformand HK Stat Midt, taler med medlemmer om uddannelse til HK Stats Karrieredag i Odin Havnepark.

Rita Bundgaard glæder sig over den store interesse for Karrieredagene i HK Stat, som hun oplevede både i HK Midt og i alle andre afdelinger:
   - Med karrieredagene skubber vi kærligt og blidt til medlemmerne i forhold til efteruddannelse, og det kan jeg garantere, at vi fortsætter med i de kommende år. Vi har blandt andet et ambitiøst mål om, at flere af de medlemmer, der har en kontorfaglig uddannelse, går i gang med en akademiuddannelse. Målet for det er, at 50% af medlemmerne skal have en akademiuddannelse i 2024. I dag er det 27%. Det er et langsigtet mål, for vi er også klar over, at det tager tid at komme igennem en hel uddannelse, men en begyndelse med et eller flere moduler vil være rigtig godt, slutter HK Stats formand Rita Bundgaard, der fortsætter sin egen uddannelsesrejse – og glæder sig til at se endnu flere medlemmer gøre det samme.

Efteruddannelse Karrierekampagnen Karriereudvikling Kompetencer

ring til karrieretelefonen
mandag - fredag
kl. 13-16
3330 4460se alle de fordele 
du kan få glæde
af som hk-medlem 


HK Medlemsfordele

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åbningstid: Lukket i dag

HK's a-kasse: 7010 6789

Åbningstid: Lukket i dag

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk