HK.dk logo

Ansatte inden for BL området er IKKE omfattet af 120-dages reglen

11. maj 2016  |  HK Service Hovedstaden Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Da BL-overenskomsten blev indgået i 2008, blev det aftalt, at 120-dages reglen ikke er gældende for området. Du kan derfor ikke blive opsagt med forkortet varsel, selv om du har været syg i 120 dage.


For nylig har en arbejdsgiver henvist til 120-dages reglen i forbindelse med en afskedigelse indenfor BL’s område, men det blev hurtigt skudt til hjørne af HK.

Mange ansatte på kontorer har hørt om 120-dages reglen, som drejer sig om forkortet opsigelsesvarsel i forbindelse med sygdom. Reglen er ikke gældende for alle, men kan aftales mellem parterne og i BL-overenskomsten er der IKKE aftalt 120-dages regel.

120-dages reglen

Kort fortalt betyder 120-dages reglen, at en medarbejder kan opsiges med en måneds varsel, hvis vedkommende har været syg i mere end 120 dage inden for de seneste 12 måneder uanset hvilket varsel, medarbejderens anciennitet normalt ville give. Det er en ensidig arbejdsgiverregel, som det heldigvis lykkedes at holde ude af BL’s overenskomst.

Du kan desværre godt blive opsagt på grund af sygefravær, og der kan ikke sættes en generel grænse for, hvor meget eller lidt sygdom arbejdsgiver skal tåle. Det ligger kun fast, at det skal være sagligt at opsige, og at du skal have dit normale varsel.

Sygdom

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk