HK.dk logo

Er det slut med sprællemænd i TDC-selskaberne?

11. maj 2016  |  HK Service Hovedstaden Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

HK Service Hovedstaden arbejder målrettet på at få overenskomst med TDC-selskaberne Telmore og Fullrate. 18. maj 2016 mødes vi med ledelsen og håber, at vi kan finde en form, hvor de ansatte ikke længere skal betale prisen for den billige telefoni.


I 2015 afslørede HK, sammen med flere medier, hvordan medarbejdere i TDC’s lavprisselskaber blev hånet med ”taber hatte” eller fik placeret en plastiklort på deres arbejdsborde, hvis de ikke solgte tilfredsstillinde. Vi hørte om unge mennesker, der ikke måtte gå på toilettet, før de havde fået et salg i hus. Teleselskabets ledelse lovede bod og bedring, men i 2016 var den gal igen.

Daniel Sørensen og Daniel Jensen opsøgte i slutningen af marts HK Service Hovedstaden, og fortalte, at de var rystede over de afstraffelsesmetoder, man benyttede i call-centret. De havde flere gange oplevet, at medarbejdere, der kom for sent, blev pålagt at lave armstrækninger eller englehop foran hujende og heppende kollegaer. Drengene sagde op og stod frem i blandt andet Metro Express og Go’Aften Danmark, for at sætte fokus på de kritisable forhold i TDC’s lavprisselskaber.

Daniel og Daniel
- Det var helt vildt ubehageligt. Det var selvfølgelig ikke i orden at komme for sent, men der var meget stor forskel på hvad man kunne tillade sig. Nogle kunne komme og gå som det passede dem, mens vi andre skulle spørge om lov til at gå på toilettet, fortæller Daniel Jensen.

Han og kammeraten Daniel Sørensen har begge lagt callcenter-branchen bag sig og søger nu tilbage til pædagogassistentjob og uddannelse. De er glade for at de sagde op og stod frem.

- Vi har fået positive kommentarer fra alle – bortset fra en enkelt mellemleder fra TDC-selskabet, som skrev på Facebook, at det var løgn hvad vi sagde. Men bare de stopper, så det ikke går ud over flere, er vi glade, forklarer Daniel Jensen 

Efter medieomtalen og en heftig debat på Telmores Facebook-side, lover ledelsen igen at stramme op, og de tager offentligt stærkt afstand fra den fysiske afstraffelse på arbejdspladsen. HK Service har endnu engang budt til forhandling, og den 18. maj 2016 sætter parterne sig til mødebordet.

Se eller gense interviewet i Go'Aften Danmark her.

Mobning og chikane

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk