HK.dk logo

Karriereinspiration fra dine kolleger

11. maj 2016  |  Midt Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Mød tre kolleger i HK Stat Midt, der har gode erfaringer med efteruddannelse og kompetenceudvikling. 


Stine Clausen

HK Stat Karrierekampagne 2016

Stine Clausen - kontorelev

Kontorelev med mod på mere
Stine er i dag sekretær på Fyns HF-kursus, og siden læretiden som kontorelev på Tietgen har hun interesseret sig for efteruddannelse og kompetenceudvikling.
   - Efter min kontorlære på Tietgen blev jeg på skolen, på afdelingen med Handelsgymnasiet i Bolbro. Det var et helt klassisk kontorjob med papirarbejde, kalendere, eksamensplanlægning osv. Da jeg senere fik job på Svendborg Gymnasium, startede jeg min efteruddannelse med en akademiøkonom i offentlig forvaltning og administration. Jeg ville gerne have flere kompetencer og blive dygtigere til mit fag. Det giver noget selvtillid, når man består nogle fag. 
   - Man skal være meget bevidst om, hvordan man bruger sin nye viden i afdelingen og hverdagen. Det skal man være opmærksom på, da det godt kan være en udfordring. Cheferne skal være gode til at hjælpe os med at bruge vores uddannelser. De skal motivere os til at bruge det, vi har lært. Så får de også noget ud af de penge, der er brugt på uddannelsen. 
   - Jeg er altid åben over for uddannelse, videreudvikling og for at få mere på CV’et, og jeg har altid en idé om, at det skal kunne bruges. Det er alfa og omega.

Vicki Nielsen

HK Stat Karrierekampagne 2016

Vicki Nielsen - laborant

Laborant fik ny viden til laboratoriet
Vicki er oprindelig uddannet bioanalytiker, men er med efteruddannelse ved at få opdateret sin viden i faget – og få ny viden til.
   - Jeg arbejder som laborant på SDU, og på et tidspunkt irriterede det mig, at jeg ikke følte mig fagligt stærk nok. Jeg tænkte, at jeg måtte finde noget uddannelse, der kunne bringe mig videre. Det startede med faget Cellebiologi på diplomuddannelse og nogle andre fag på SDU som enkeltfag, som jeg valgte ud. Det er nogle teoretiske fag, jeg har taget, men jeg skal også snart på kursus i proteinoprensning, der kan bruges i forskningen, der hvor jeg sidder.           
   - Med ny uddannelse føler jeg mig mere sikker og bliver fagligt stærkere. Selvom det kan være hårdt nok at læse universitetsfag ved siden af sit job, så holder jeg øje med uddannelser og uddannelsesmuligheder.

Vibeke Møller Kristensen

HK Stat Karrierekampagne 2016

Vibeke Møller Christensen - HR konsulent 

Godt uddannet fra kontorelev til HR-konsulent
Vibeke startede som kontorelev i Odense Kommune, hvor hun i dag er HR-konsulent i Ældre-/handicapforvaltningen. Den karrierevej har hun løbende uddannet sig til.
   - Ideen om at tage noget mere uddannelse, fik jeg allerede, mens jeg var elev, hvor jeg hørte om kommunom-uddannelsen. Den måtte jeg bare have. Da jeg efter min elevtid fik et job i Odense Kommune som assistent, fik jeg min leder overtalt til en kommunom. 
   - Da vi flyttede til Sønderjylland, blev jeg under samtalen af min nye arbejdsgiver spurgt om, hvordan jeg stillede mig i forhold til uddannelse. Derfor var det lidt mærkeligt, at jeg fik nej da jeg spurgte, om jeg kunne tage en diplomuddannelse! Den fik jeg til gengæld ja til, da vi flyttede tilbage til Odense, hvor jeg fik job hos Socialstyrelsen. 
   - Jeg har altid kigget efter uddannelse, fordi jeg synes, det er rart at lære noget nyt. Og en dag dukkede jobbet som HR-konsulent i Odense Kommune op. Jeg følte, at forskellige uddannelser havde bragt mig hen til det job. Ikke fordi der var en plan for det, men jeg har bygget lige så stille op. For eksempel har jeg i Odense Kommune taget et coachforløb og et innovationsmodul på akademiniveau.
   - Med uddannelse er jeg samtidig gået efter ikke at gå i stå, og jeg ville gerne vise mine tre børn, at det godt kan betale sig med uddannelse. Det har de taget til sig. For de er alle tre godt i gang med forskellige uddannelser. Det er jeg jo stolt af! 

Karrierekampagnen Karriereudvikling Kompetencer

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk