HK.dk logo

Ny postaftale er nødvendig, men ikke tilstrækkelig

12. maj 2016  |  HK Privat Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Den nye postaftale, som ophæver Post Danmarks pligt til at levere breve dag-til-dag, er nødvendig for postens økonomi, mener HK'ernes fællestillidsrepræsentant.


Postkasse

Et bredt politisk flertal - alle partier på nær Alternativet og Enhedslisten - har i dag indgået en ny postaftale. Aftalen betyder blandt andet, at der fremover vil være fem postdage om ugen, og at Post Danmarks pligt til at levere breve dag-til-dag (A-post) bliver ophævet. Tiltag, der kan hjælpe Post Danmark til at få regnskabet på ret kurs igen.

Post Danmark har de seneste tre år haft årlige underskud på 100-150 millioner. Det har været nødvendigt med en postaftale for igen at skabe en økonomisk bæredygtig postservice i Danmark, fortæller Eigil Johannesen, der er fællestillidsrepræsentant for HK’erne i Post Danmark.

- Det økonomiske underskud skyldtes ikke dårlig ledelse. Det er statens tvangsdigitalisering og utidssvarende lovgivning om service, som de færreste vil betale for, der har skylden, siger Eigil Johannesen, som er positiv overfor, at der nu er indgået en ny postaftale.

- Det er en nødvendig og fornuftig aftale, men det er desværre ikke nok, siger Eigil Johannesen.

Forsat revner i postkassen

Selvom aftalen lapper et par huller i postkassen, er der forsat store revner. Et af kritikpunkterne mod postaftalen har været, at der er moms på vej på pakkeposten. Det er såvel HK som Dansk Industri kritiske overfor. Det er ikke en del af postaftalen, men har rødder ovre i Skat.

Eigil Johannesen peger desuden på den unfair konkurrence, der hersker på pakkelevering. Konkurrenter som GLS presser prisen i bund.

- Der er behov for at kigge på den unfair konkurrence, der hersker mellem os, der har en overenskomst, og dem, der ikke har. GLS bruger chauffører uden overenskomst, og de kan derfor dumpe lønninger og priser til et niveau, hvor vi ikke hverken kan eller vil følge med, siger Eigil Johannesen.

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk