HK.dk logo

Stress og dårlig ledelse plager arbejdsmarkedet

12. maj 2016  |  HK Privat  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Ligesom for tre år siden er stress, dårlig ledelse og dårligt psykisk arbejdsmiljø blandt topscorerne, når HK/Privats medlemmer skal vurdere de største udfordringer


Stress

Stress og dårlig ledelse er de største udfordringer på arbejdsmarkedet lige nu. I hvert fald hvis man spørger medarbejderne, der leverer arbejdsindsatsen i de private virksomheder. Det viser en ny spørgeskemaundersøgelse foretaget af Epinion blandt 1.287 HK/Privat-medlemmer.

På spørgsmålet om, hvad HK/Privats medlemmer mener er mest udfordrende på arbejdsmarkedet, svarer knap halvdelen – 49 procent – stress, mens 46 procent peger på dårlig ledelse. Samtidig angiver 33 procent dårligt psykisk arbejdsmiljø som et problem.

- Helt grundlæggende tegner det et dystert billede af virkeligheden i den private sektor. Mange virksomheder har indset, at et godt arbejdsmiljø er vejen frem, men på andre arbejdspladser er der hårdt brug for forbedringer af både ledelsen og arbejdsmiljøet, siger June Halvorsen, arbejdsmiljøkonsulent i HK/Privat.

Ikke blevet bedre de seneste tre år
I 2013 blev 1.400 medlemmer af HK/Privat stillet lignende spørgsmål. Også dengang gav stress, dårlig ledelse og dårligt psykisk arbejdsmiljø anledning til nogle af de største panderynker blandt de privatansatte.

- Det er nedslående, at der stort set ikke er sket forbedringer i de tre år. Og det går ud over alle i virksomheden, siger June Halvorsen.

- Ved at lade stå til kan arbejdsgiverne være stensikre på at blive ramt i nakken af problemer, der udspringer af dårligt psykisk arbejdsmiljø og dårlig ledelse. For eksempel at medarbejderne går ned med arbejdsrelateret stress eller søger væk, understreger hun.

Både arbejdsgiver- og medarbejdersiden ved, at stress kan forebygges ved at samarbejde, og det vil HK/Privat hellere end gerne, pointerer June Halvorsen.

- Men det er altså kun arbejdsgiverne, der kan forebygge dårlig ledelse, understreger hun.

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk