HK.dk logo

Er du ny leder og har du brug for en coach?

17. maj 2016  |  Chefgruppen  | 

Chefgruppen i HK Kommunal har et særligt tilbud til dig om en gratis telefonisk hotline, som giver dig mulighed for at vende refleksioner, dilemmaer og udfordringer i det nye lederjob med en professionel coach.

HK Kommunal ønsker, at du får den bedste start på din lederkarriere. Derfor har vi et tilbud til dig, som du med stor fordel kan benytte dig af i dit første år som ny leder, hvis du er medlem hos os.

Tilbuddet består af op til 3 x 1 times times telefonsamtale med en professionel coach. Og det er gratis. Her kan du vende de ledelsesudfordringer, som naturligt opstår, når du har dit første lederjob.

Din coach er selv en erfaren chef, som har videreuddannet sig inden for coaching, sparring og ledelse. Du kan tale med vedkommende om udfordringer i jobbet og dele dine overvejelser om, hvordan du tackler de forskellige ledelsesmæssige problemstillinger, du måske allerede er stødt på.

Sådan får du fat på coachen

Send en mail til chefgruppen@hk.dk med dit navn, mobilnummer og mailadresse. Så bliver du inden længe kontaktet af coachen, og I aftaler selv, hvornår den første samtale skal finde sted.


Lederen bliver tilpas forstyrret

Birgitte Glifberg er direktør i GLIFBERG PROCESSER og er den coach, du kommer til at tale med. Hendes bud på, hvad du som ny leder kan få ud af at tale med en coach, lyder sådan her:

- Du får hjælp til at reflektere, se udfordringer og muligheder fra forskellige positioner og perspektiver. Du bliver tilpas forstyrret, så der er noget at arbejde videre med, og du bliver også mere afklaret og skarp på, hvordan du efter dialogen kan arbejde videre med en given udfordring, fx gennem ny indsigt i egne værdier, redskaber eller måske en handleplan.

Et fortroligt rum

Ifølge Birgitte Glifberg udmærker coachsamtalen sig ved at være et fortroligt rum, hvor lederen kan tale om sine relationer til fx chef, lederkolleger eller medarbejdere.

- Når du som ny leder åbner dig, fx over for lederkollegaer med dine udfordringer, kan det sætte dig i en sårbar position, afhængigt af organisationens og ledergruppens kultur og samarbejdsånd. Derfor kan det være godt at tale med en udenforstående. Her kan alt siges højt helt omkostningsfrit, siger hun og opfordrer alle ledere til at dele glæder og udfordringer i lederjobbet med andre.

- Ellers kan det opleves som et ensomt job at være i. Men det kan også være en fordel at prioritere at tale med en coach om dine værdier, udfordringer og muligheder frem for fx din mand eller kone, der måske kan have svært ved at bidrage til refleksionsrum eller nye måder at anskue tingene på. De er ofte for personligt involveret og ser måske kun tingene fra din synsvinkel. Det er ikke altid nok, hvis der skal ske åbninger eller ændringer.

Sæt tid af til egenomsorg

Den bedste måde at forberede sig til sin første coachsamtale på er ifølge Birgitte Glifberg at sætte tid af i kalenderen inden samtalen – tid, som skal bruges udelukkende på refleksion og egenomsorg.

- Inden samtalen tænker du over, hvad der er væsentligt at tale med coachen om, så tiden udnyttes bedst muligt, fx ved at notere refleksioner, som bringes ind i dialogen. Jo bedre, du forbereder dig og prioriterer at være nysgerrig på din egen lederadfærd og –rolle, des større vil udbyttet være, siger hun.

Mere fra chefgruppen


Tjek din løn - de nye oversigter er klar

14. juni 2018  | HK Kommunal  | DL  | Chefgruppen

Din løn stiger takket være resultatet overenskomstforhandlingerne. Du kan finde din løn i vores lønoversigter.


Offentlige ledere skal have bedre vilkår

12. juni 2018  | HK Kommunal  | Chefgruppen

Ledelseskommissionen ser helt rigtigt, når den anbefaler at reformere rammevilkårene for de offentlige ledere, mener HK Kommunal, der peger på behovet for mere nærværende ledelse.


Hvordan har du det med dine medarbejdere?

11. juni 2018  | Chefgruppen

En god relation mellem leder og medarbejdere kan forebygge stress og skabe bedre trivsel blandt alle, viser ny forskning. Det sætter Offentlig Ledelse spot på i det nye nummer, som udkommer i dag.


Fik du styr på din nye overenskomst? Tjek aftalerne for chefer i kommuner og regioner

11. juni 2018  | Chefgruppen

OK18 faldt på plads til sidst – og dermed er der også indgået nye chefaftaler på både det kommunale og regionale område. Læs her, hvad de betyder for dig.


Chefgruppe-formand på Folkemødet: Gode data giver bedre ledelse, men …

11. juni 2018  | Chefgruppen

Hvordan kan ledere i praksis bruge bedre data om, hvad borgerne får ud af velfærdsydelserne? Det søger vi svar på i Offentlig Ledelses debat på Folkemødet, hvor Chefgruppens formand Karin Termannsen medvirker.


 Se alle nyheder

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åbningstid: Åben i dag 08-17

HK's a-kasse: 7010 6789

Åbningstid: Åben i dag 08-17

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk