Vi opdaterer it-systemerne

Vi opdaterer vores it-systemer i dag 19/9-20 kl. 09.00- 17.00, du kan derfor opleve, at du ikke kan logge ind i dette tidsrum.

Vi beklager ulejligheden.

HK.dk logo

Ny fyringsbølge lurer i det offentlige

18. maj 2016  |  HK Kommunal  |  Jens Laursen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Mens den private beskæftigelse drøner derudaf, er der for første gange siden 2011 nu udsigt til markant flere fyringer i kommuner, regioner og stat.

Inden for de seneste måneder er der varslet op mod 1.100 fyringer inden for offentlig administration, undervisning og sundhed mod bare 300-400 varslinger i hvert af årene 2012-2015. 

Dermed er der for første gang siden 2011 udsigt til en markant stigning i antallet af fyringer i kommuner, regioner og stat. Det fremgår af en ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE-Rådet).

Hertil kommer, at antallet af offentligt ansatte igennem det seneste år i forvejen er faldet med næsten 5.500 personer. Modsat er den private beskæftigelse ifølge AE-Rådet vokset med omkring 47.000 personer i perioden.

Politisk pres på kommunernes økonomi

At der nu varsles flere fyringer i det offentlige, end det har været tilfældet gennem de seneste år, bliver af AE-Rådet blandt andet forklaret med, at regeringen har indført det omstridte omprioriteringsbidrag, der særligt rammer kommunerne. 

Omprioriteringsbidraget kommer efter en årrække med andre store kommunale besparelser. Hertil kommer, at kommunerne skal håndtere øgede omkostninger til flere ældre og flygtninge samtidig med, at budgetloven fortsat truer kommunerne med sanktioner, hvis de bruger for mange penge. Politik


bliv klogere på den kommunale og regionale sektor

Følg med i vores nyheder


hk.dk/aktuelt

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk