HK.dk logo

TDC Group nægter fortsat overenskomst for Telmore og Fullrate

19. maj 2016  |  HK Service Hovedstaden Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

TDC ejer lavprisselskaberne Telmore og Fullrate. De ansatte hos Telmore og Fullrate er ikke omfattet af TDC’s overenskomst, og de har derfor ikke de samme løn- og ansættelsesforhold, som kollegerne i TDC selvom jobbet er det samme.


I denne uge forhandlede HK Service Hovedstaden med TDC Groups HR direktør. Mødet kom i stand efter seriøs kritik af arbejdsmiljøet i lavprisselskaberne, og HKs intention var at få medarbejdere i hele TDC-Group omfattet af en overenskomst. TDC kan til enhver tid tiltræde overenskomsten, men ved mødet fastholdt virksomheden, at de først vil tiltræde, når de er tvunget til det qua 50%-reglen, som kræver at mindst halvdelen af de ansatte er medlem af HK.

Tillidsrepræsentant
En væsentlig fordel ved en overenskomst er, at de ansatte får ret til at vælge en tillidsrepræsentant, som, uden frygt for repressalier, kan tale kollegaernes sag over for ledelsen.
Hos Telmore og Fullrate har de ingen tillidsrepræsentanter, og det har desværre vist sig, at der gang på gang vokser et uhyggeligt arbejdsmiljø og en række usympatiske skikke ud af arbejdskulturen i callcentrene i lavprisselskaberne. En tillidsrepræsentant er beskyttet mod opsigelse og kan derfor fungere som de ansattes talerør, og det er der brug for.

Hvad gør HK?
Medarbejderomsætningen er meget høj i de to virksomheder. Det er derfor et konstant Sisyfosarbejde at sikre, at så mange som muligt kender til fordelene ved at være organiseret. Vi har over de seneste 4 måneder besøgt Telegade 10 gange, og hver gang får vi gode samtaler med de ansatte og nye medlemmer i foreningen. Det er en hjertesag for HK, for hvis 50 % melder sig ind, betyder det mere end cool cash for medarbejderne – det betyder også retten til en tillidsrepræsentant og bedre arbejdsmiljø.

Overenskomst

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk