HK.dk logo

Langtidsledige HK'ere fik solgt sig selv til virksomheder

23. maj 2016  |  Sydjylland  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Succes for nytænkende koncept: To ud af tre deltagere på IBA’s nye kursus for langtidsledige HK’ere har fået fast job eller lønnet praktik efterfølgende. Nyuddannede Philip Jakobsen fik job efter to års ledighed.”Sælg dig selv” hedder kurset, som er blevet vendepunktet for en gruppe sydjyske HK-medlemmer med mere end seks måneders ledighed bag sig. Kurset er skabt i et samarbejde mellem HK Sydjylland, IBA og Jobcenter Kolding.
Af kursets 28 deltagere har 9 undervejs eller umiddelbart efterfølgende fået fast job. 7 kursister er kommet i et relevant praktikforløb og én deltager er kommet i job med løntilskud.

- Kursets succes er et resultat af et nytænkende samarbejde, hvor tre parter har bidraget med viden og erfaring fra hver sin del af arbejdet med ledige, siger formand for HK Sydjylland, Ole Kjær.

HK Sydjylland har især bidraget med at finde de brancher, der mangler arbejdskraft. Samtidig har organisationen åbnet døre til helt nye brancher for deltagerne. IBA har været hurtige til at tilpasse et ellers færdigt forløb til en særlig målgruppe, ligesom skolen har trukket på et stærkt netværk af virksomheder. Og jobcentret har kunnet trække de rette profiler ud til forløbet, samtidig med at stå som tovholder på projektet. 

Philip fik sit drømmejob

Den 24-årige webdesigner Philip Jakobsen er én af dem, der har lært at sælge sig selv på kurset. Han blev færdiguddannet i 2014, men har ikke haft held til at finde job i sit fag. Før nu.

- Kurset gav mig virkelig et boost. Ud over, at jeg fik en masse brugbare værktøjer, var det givende at være sammen med andre i samme situation. De andre kursister hjalp mig med at finde frem til de evner og egenskaber, jeg har, som en arbejdsgiver kan bruge til noget, fortæller han.

Under kurset var han til samtale om en stilling, han anså som sit drømmejob. Med sin lærdom fra kurset in mente, valgte han blandt andet at medbringe et papir med pointer til samtalen og at fortælle sin potentielle chef, at han faktisk var lidt nervøs før samtalen. Det lettede stemningen.

- Da jeg gik derfra, havde jeg følelsen af, at jeg ikke kunne have gjort det bedre. Og jeg fik stillingen. Chefen sagde, at jeg var lidt af et wild card på grund af min manglende erfaring, men at han så et stort potentiale i mig, fortæller Philip Jakobsen.

IBA regner med at afholde nye hold for ledige HK’ere til efteråret.

Hør Philip Jakobsen fortælle om, hvad "Sælg dig selv"-kurset har betydet for ham

Langtidsledig Ledig Kurser

Få råd og støtte i Sydjylland

Råd og støtte

Få råd og støtte i Sydjylland


Råd og støtte

Har du fortalt os, hvor du arbejder? 


Virksomhedsskift

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk