HK.dk logo

Succesen fortsætter for HK Jobbørs

23. maj 2016  |  Østjylland  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

I årets første måneder er HK Jobbørs i Østjylland tæt på at være lige så gode, som hele sidste år. Nu bliver tilbuddet permanent.


Succesen fortsætter med HK Jobbørs

Derya Topcu, jobkonsulent i HK Østjylland.

97. Det tal stod på bundlinjen, da HK Jobbørs i Østjylland gjorde status over antallet af medlemmer, der var kommet i arbejde via Jobbørsen i 2015. Jublen var stor. Ordningen var en succes. Både medlemmer og arbejdsgivere var glade. Men det var kun begyndelsen.

- Jeg har lige gjort tallene op, og lige nu, midt i maj, har vi fået 73 medlemmer i beskæftigelse via Jobbørsen. Så der skal ikke så meget til, før vi har nået sidste års resultat, lyder det fra en glad Derya Topcu, jobkonsulent i HK Østjylland.

Og glæden over HK Jobbørs’ succes er også nået helt til Hovedbestyrelsen. Her har man netop besluttet at gøre tilbuddet permanent for medlemmerne af fagforeningen.

- Vi har aldrig været i tvivl om, at HK Jobbørs er en rigtig god idé. I Østjylland har vi fået rigtig mange medlemmer i arbejde. Både ledige og medlemmer, der bare gerne ville have nye udfordringer. Så det er den helt rigtige beslutning, vi nu har truffet i Hovedbestyrelsen om at gøre tilbuddet permanent, siger Jesper Thorup, fællesformand for HK Østjylland.

I HK Østjylland, arbejder to konsulenter med at åbne døre hos arbejdsgiverne og matche deres behov for medarbejdere, med de medlemmer, der søger arbejde. En af dem er jobkonsulent, Derya Topcu. I halvandet år har hun banket på arbejdsgiver-døre i hele Østjylland og efterhånden fået skabt så stort et kendskab til HK Jobbørs, at job-ordrene tikker ind helt af sig selv.

- Arbejdsgiverne er lige så glade for ordningen, som vores medlemmer. De ved, at når de søger medarbejdere gennem os, så får de ansøgninger fra kvalificerede og motiverede ansøgere. Der er ingen pligt eller tvang. Kun et ønske om at få et arbejde. Og det sparer arbejdsgiverne for rigtig meget tid, siger Derya Topcu.

Hjælper alle

Succesen fortsætter med HK Jobbørs

Jesper Thorup, fællesformand for HK Østjylland

Sidste år fik 410 medlemmer af HK på landsplan et arbejde via HK Jobbørs.

- En del af de medlemmer vi hjælper er ledige, men vi har også fastansatte medlemmer, der søger nye udfordringer. Vi hjælper alle, der melder sig til ordningen, uanset, hvor i arbejdslivet de befinder sig, siger Derya Topcu.

HK Jobbørs startede i januar 2015. Det første år, har jobkonsulenterne brugt rigtig meget tid på at gøre både arbejdsgivere og medlemmer opmærksomme på tilbuddet.

- Der var bred enighed i Hovedbestyrelsen om, at Jobbørsen skal fortsætte, som et permanent tilbud. Som fagforening skal vi gøre, hvad vi kan, for at hjælpe vores medlemmer i arbejde. Det kan vi blandt andet gøre ved at indgå samarbejder med arbejdsgiverne. Vi er specialister i vores medlemmers uddannelser og kvalifikationer og derfor kan vi guide arbejdsgiverne, til at finde de helt rigtige kandidater, siger Jesper Thorup.

HK Jobbørs er et frivilligt og gratis tilbud til både medlemmer og arbejdsgivere.

- Vi kan mærke, at der er flere og flere, der kender HK Jobbørs og derfor kontakter os, når der skal findes en ny medarbejder. Det skyldes blandt andet, at medlemmer og tillidsrepræsentanter gør deres chef opmærksomme på ordningen, når de skal have nye kollegaer. Og vi oplever at arbejdsgiverne er meget glade for vores hjælp. Så meget, at det ikke længere er usædvanligt, at de vender tilbage, når de skal ansætte igen, siger Derya Topcu.

Læs mere om HK Jobbørs

 

Jobbørs

HK ØSTJYLLAND
PÅ FACEBOOK


Besøg os her

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk