HK.dk logo

Ombudsmanden enig med HK

31. maj 2016  |  Østjylland  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Det tager alt for lang tid at få afsluttet en sag om erstatning for tab af erhvervsevne. Sådan har det lydt fra HK igen og igen. Nu giver Ombudsmanden HK ret.

Ombudsmanden enig med HK

 

Ombudsmand Jørgen Steen Sørensen.

28 måneder er for længe. Så klart lyder det nu fra Ombudsmanden, om Arbejdsskadestyrelsens sagsbehandlingstid i sager om tilkendelse af erstatning for tabt erhvervsevne.

Ombudsmanden har set på sagsbehandlingstiderne efter, at blandt andre HK, har kritiseret forholdene.

- Vi har i en årrække nu været vidne til, at sagsbehandlingstiderne bare er steget og steget. Arbejdsskadestyrelsens forklaringer har været mange, men det er en voldsom belastning for vores medlemmer, at de ikke kan få afsluttet deres sager. Det er ganske enkelt ikke rimeligt, siger socialrådgiver hos HK Østjyllands Arbejdsmiljøteam, Steffen Friis.

Og det er Ombudsmand Jørgen Steen Sørensen altså enig i.

”Der er ingen faste regler for, hvor lang tid disse sager må tage. Men sagsbehandlingstiden skal være rimelig, og jeg mener ikke, at det er rimeligt at skulle vente i gennemsnit over to år på at få at vide, om man får erstatning for en arbejdsskade”, siger han i en pressemeddelelse.

Lige nu venter mere end 20 medlemmer af HK Østjylland på at få deres sag om tabt erhvervsevne afgjort i Arbejdsskadesstyrelsen, selv om det er mere end 1 år side, de kom til skade på deres arbejde.

- Jeg er meget glad for, at Ombudsmanden er gået ind i sagen og nu udtaler, at sagsbehandlingstiden er for lang. Så kan vi håbe, at Arbejdsskadestyrelsen får rettet op på situationen, så HK’s medlemmer, og alle andre, der har en sag til behandling, kan få en hurtigere afslutning, siger Steffen Friis.


Udflytning bekymrer

 

Ventetiden er urimelig lang

 

Steffen Friis, socialrådgiver i HK Østjyllands Arbejdsmiljøteam

Ifølge Ombudsmanden, har han fulgt sagsbehandlingstiderne siden kritikken for alvor kom frem i sommeren 2015. Siden er sagsbehandlingstiderne fortsat med at stige og derfor har Ombudsmanden bedt Beskæftigelsesudvalget om at orientere ham udviklingen i januar 2017.

- Vi kan se af udtalelsen, at Ombudsmanden også deler vores bekymring i forhold til de ændringer der er lavet i Arbejdsskadestyrelsen, i forbindelse med regeringens plan for udflytning af statslige arbejdspladser. Vi har tidligere advaret mod, at udflytningen får negative konsekvenser for sagsbehandlingstiderne og den bekymring deler Ombudsmanden altså også, siger Steffen Friis.

Arbejdsskadestyrelsen har gentagne gange udtalt, at der er lavet planer for en nedbringelse af sagsbehandlingstiderne. Det har styrelsen også oplyst Ombudsmanden om. Ifølge Arbejdsskadestyrelsen er målet at sikre en sagsbehandlingstid på ikke over 21 måneder i sager om tab af erhvervsevne.

- Vi er helt enige med Ombudsmanden i, at alle sager er forskellige, og derfor vil der være sager, der tager lang tid at afgøre. Men 21 måneder er efter vores opfattelse for længe, siger Steffen Friis.

Også her er Ombudsmanden enig. I sin udtalelse skriver Ombudsmanden:

”…målsætningen afviger væsentligt fra Arbejdsskadestyrelsens gennemsnitlige sagsbehandlingstider for disse sager i årene 2011 og 2012. Den aktuelle målsætning er således omkring 5 måneder længere end den gennemsnitlige sagsbehandlingstid i disse to år”.

 

Arbejdsskade

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk