HK.dk logo

43 kommuner vil være frikommuner

02. juni 2016  |  HK Kommunal  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Social- og indenrigsministeriet har modtaget 43 ansøgninger fra enkelte- og netværk af kommuner, som ønsker at blive en del af Frikommuneforsøg II fra 2016 til 2019.

I går udløb fristen for at blive en del af Frikommuneforsøg II, 43 kommuner har søgt og til september, bliver det besluttet hvilke ansøgninger, der bliver godkendt.

Til forskel fra Frikommuneforsøg I (2012-2015) er det i det nye forsøg muligt for kommunerne at organiseres sig i netværk af frikommuner, der samles om at lave forsøg indenfor et fælles tema.

Især områder som beskæftigelse, bolig og borgerservice har været populære blandt ansøgerne.

- Ansøgningerne rammer nogle af de udfordringer for kommunerne, som optager mig meget. Det handler bl.a. om bedre integration af beboere i udsatte boligområder, mere sammenhængende indsatser for den enkelte borger på tværs af forvaltninger, tættere samarbejde mellem aktører på sundhedsområdet. Jeg glæder mig til at dykke dybere ned i ansøgningerne, inden jeg til september løfter sløret for, hvilke kommuner der får mulighed for at afprøve deres ideer, siger social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V).

Kun grundloven og EU begrænser

De udvalgte frikommuner vil inden for temaet for netværket kunne søge om fritagelse fra regler eller ændret regelgrundlag. Den eneste begrænsning for, hvad der kan søges om, er forsøg, som er i strid med grundloven eller EU-regler, giver frikommunerne økonomiske fordele på bekostning af andre eller bryder med borgernes retssikkerhed.

Det nye frikommuneforsøg indgår i aftalen mellem regeringen og KL om opfølgningen på aftalen om kommunernes økonomi for 2016.

Se oversigt over alle deltagerkommuner og titlen på deres ansøgninger hos Social- og Indenrigsministeret her. (Linket virker ikke pr. 26. juli 2018)


Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk