HK.dk logo

Lægesekretærer frustreret over Sundhedsplatform

03. juni 2016  |  HK Kommunal  |  DL  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Danmarks største sundhedsplatform er blevet udrullet til stor frustration for lægesekretærerne.

På Herlev og Gentofte Hospitaler har Sundhedsplatformen været i luften i knap to uger. Danmarks største, dyreste og mest ambitiøse it-system skaber dog frustration hos lægesekretærer på de to hovedstadshospitaler.

De føler, at de har mistet overblikket, og at det tværfaglige samarbejde er gået fløjten.

- Sundhedsplatformen er et amerikansk system, og I USA har man slet ikke lægesekretærer på samme måde. Derfor er de ikke tænkt ind. Det har resulteret i at lægerne sidder fordybet i deres bærbare computere, fordi de selv skal bestille urin- og blodprøver. Lægerne skriger på lægesekretærerne, men de kan ingenting stille op, fordi de ikke har de samme adgange som andre faggrupper, siger Winnie Axelsen, formand i HK Hovedstaden og tilføjer, at nogle læger i frustration har overladt deres personlige login til lægesekretærerne.

Lægesekretærer skal have nye roller

I HK Hovedstaden har man i forbindelse med Sundhedsplatformen udarbejdet syv nye kompetenceprofiler for lægesekretærerne. Winnie Axelsen mener nemlig ikke, at lægesekretærer skal blive ved at hedde lægesekretærer i fremtiden. I stedet skal de have titler af patientrådgiver, controller, forløbskoordinator, patientadministrator, koordinator, administrator og programadministrator.

- Der er nok ikke nogen, der for alvor tror på, at der kommer flere midler til sundhedsvæsenet. Tingene må gøres på en anden måde – bedre og billigere. Derfor er vi nødt til at se på en opgaveglidning og give lægesekretærerne nogle nye profiler. Lægerne har deres lægefaglighed, sygeplejerskerne deres sygeplejefaglige og lægesekretærerne skal binde det hele sammen, forklarer Winnie Axelsen.

Hun har netop holdt møde med regionsrådsformand, Sophie Hæstorp (S), og håber, at hun vil tage nogle af lægesekretærernes frustrationer med sig, så der snarest muligt kan komme en løsning.


bliv klogere på den kommunale og regionale sektor


hk.dk/aktuelt

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk