HK.dk logo

”Hvad er du nu blevet valgt ind i?”

06. juni 2016  |  Midt Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Når Pia Juel har været til møder eller generalforsamlinger, spørger gemalen derhjemme altid ”Hvad er du nu blevet valgt ind i?”. På hendes aktuelle visitkort står der tillidsrepræsentant på arbejdspladsen og bestyrelsesmedlem i HK Stat Midt.

   - Jeg kan jo ikke holde min mund…, lyder første del af Pia’s forklaring på, at hendes mand stiller det berettigede spørgsmål om, hvad hun er med i:
   - I 2008 blev jeg fagligt aktiv, men var allerede et par år før startet som suppleant. I dag er jeg tillidsrepræsentant for VUC Fyn, der har afdelinger overalt på Fyn, fordi jeg synes, at en tillidsrepræsentant er vigtig, så vi kan få lavet nogle ordentlige aftaler og skabe nogle gode arbejdsforhold for vores kolleger og medlemmer.

Synlig og aktiv tillidsrepræsentant

Pia Juel

På Pia Juels aktuelle visitkort står der tillidsrepræsentant på arbejdspladsen og bestyrelsesmedlem i HK Stat Midt. Derfor spørger gemalen derhjemme altid ”Hvad er du nu blevet valgt ind i?”

Pia Juel forsøger at spille rollen som tillidsrepræsentant på en synlig og aktiv måde:
   - Det er vigtigt, at tillidsrepræsentanten bliver involveret i ting, der har betydning for medlemmernes hverdag, og samtidig tager jeg altid kontakt, når der kommer nye kolleger til, så jeg kan fortælle dem lidt om min funktion på arbejdspladsen. Jeg er desuden bevidst om, at jeg er HK’s repræsentant og er med, når det handler om vilkår på arbejdspladsen, ledelsesbeslutninger osv. Lønforhandlinger er selvfølgelig også interessante, siger hun og fortsætter:
   - Jeg forsøger at skabe en god dialog mellem nogle parter, der ellers kan have svært ved at få kontakt med hinanden. Hvis nogen har noget på hjerte, så går jeg gerne videre med det. Det tror jeg er en af mine styrker.

Bestyrelse giver indsigt og forståelse

For et par år siden blev rollen som tillidsrepræsentant suppleret med en plads i bestyrelsen for HK Stat Midt:
   - Jeg blev spurgt, om det ikke var noget for mig. For jeg var jo alligevel altid med til generalforsamlingerne, smiler Pia og fortsætter:
   - Det er en post, der giver noget indsigt, men det giver også en personlig udvikling og en forståelse for, hvad man er en del af. For eksempel når man får ønsker og ideer fra kollegerne, som man kan være med til at løfte ind i den store forhandling om vores overenskomst. På den måde har du mulighed for at gøre en indsats til gavn for medlemmerne af HK Midt.

Stat

Gode kolleger gør
arbejdsdagen bedre

Læs mere

Gode kolleger gør
arbejdsdagen bedre


Læs mere

Få tips, tricks, nyheder og hør om kommende arrangementer:


HK Midts Facebookside


se alle de fordele 
du kan få glæde
af som hk-medlem 


HK Medlemsfordele

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk