HK.dk logo

Beretningsdebat: Vi skal ranke ryggen og uddanne os

07. juni 2016  |  HK Stat  | 

Faglig stolthed, kompetenceudvikling, synlighed og fastholdelse af HK-jobs var 4 gennemgående temaer i debatten om beretningen på HK Stats kongres.

Heidi Juhl Pedersen fra HK Politiet tog udgangspunkt i kongressens slogan: Fællesskab, faglighed & fremtid. 

- Det passer supergodt til landskubbernes arbejde. Vi er stærke faglige fællesskaber, fordi vi har mulighed for at samle tillidsrepræsentanter fra hele landet. Vi kender arbejdspladserne helt ud i krogene, så vi kan sende stærke budskaber til politikerne om opgaveglidning. Vi peger på områder, hvor vi kan overtage opgaver fra vores uniformerede kolleger. Det er et supergodt værn mod effektiviseringsbølgen. Vi har fundet en vej, der sikrer os en fremtid i politiet. 

Om faglig stolthed sagde Heidi Juhl Pedersen – med henvisning til den gamle historie om middagsselskabet, hvor bordherren siger: Næh, er du politibetjent? Hvortil HK’eren svarer: Nej, jeg er bare HK’er: 

- Vi er ikke ’bare’ HK’ere. Vi er HK’ere med ranke rygge! Og som Rita sagde i beretningen: Vi kommer kun fremad i fællesskab. Hvis vi vil have indflydelse, skal vi komme med løsninger. Det er i vores ånd. Vi skal ikke sidde med korslagte arme, men komme med konstruktive proaktive forslag til at løse udfordringerne på vores arbejdspladser. Vi skal vise, hvilke opgaver vi kan løse bedre og billigere. 

Formanden for HK Sydjylland, Annette Godsvig Laursen, talte om sammenhængen mellem kompetenceudvikling og gode HK-jobs: 

- Vi kan ikke tvinge vores medlemmer til at kompetenceudvikle sig, men vi kan motivere dem. Karrierekampagnen var et glimrende eksempel på det. Det var fantastisk at være en del af den og opleve medlemmers begejstring. Vi skal lægge et venligt, men bestemt pres på medlemmer og arbejdsgivere. Vi skal tage reel kompetenceudgivende uddannelse. Vi kan, vi vil, vi tør, og vi gør. Lad os stå sammen om at ruste vores medlemmer til at beholde deres job – nu og i fremtiden. 

Helle Colding Seiersen fra Aarhus Universitet sagde, at hun er stolt af at være medlem af HK. Det var hun ikke for små 30 år siden, da hun blev meldt ind i HK:

- Det var den mest kedelige, pæne, høflige fagforening. Jeg omgikkes metal- og stilladsarbejdere. De hånede mig. Sådan er det ikke længere. Vi HK’ere er blevet synlige de seneste to år. Jeg har aldrig hørt så skarp en beretning. Det mystiske notat fra Moderniseringsstyrelsen var vi med til at tage af bordet. Det er jeg stolt over. HK har også været synlig i medierne. I er i front, I er aktive, I er synlige. 

Sofie Janning Hansen fra Selandia afsluttede sit indlæg om presset fra AC’erne, som stadig står på spring for at overtage HK-jobs – selvom der sommetider er mere ræson i, at HK’ere overtager såkaldte AC-opgaver:

- Vi vil ikke finde os i at blive negligeret. Vi er knusende dygtige!


Stat Kongres 2016

Læs alle nyheder om HK Stat Kongres 2016


Rita Bundgaard og Peter Raben får 4 år mere

08. juni 2016  | HK Stat

Rita Bundgaard og Peter Raben står også i spidsen for HK Stat de kommende 4 år. De blev begge genvalgt med stående applaus og uden modkandidater på kongressen i Kolding onsdag.


Baneformand om togkaos: Det kunne være undgået

08. juni 2016  | HK Stat  | Trafik og Jernbane

De massive problemer med den nye køreplan siden december 2015, kunne være undgået ved at lytte til medarbejdernes mange advarsler. Ledelsen blev advaret om, at planen ikke holdt, og nu lider medarbejderne, siger den nye formand for HK Trafik & Jernbane Dennis A. Jørgensen.


Ungdommens stemme: Min generation tager goderne for givet

08. juni 2016  | HK Stat

Erhvervsuddannelsernes prestige skal højnes, HK’ernes faglighed skal styrkes – og de unge medlemmer skal få øje på fagforeningens værdier. Det var 3 af budskaberne fra kongressens udpegede ungdomstaler.


Tillidsrepræsentantens tale: Styrk de tillidsvalgte!

08. juni 2016  | HK Stat

HK Stat skal skabe nye former for fællesskaber, nytænke lobbyarbejdet og styrke de tillidsvalgte, lød det fra Henriette Lerche, der er tillidsrepræsentant for laboranter og kontorfunktionærer på Niels Bohr Institutet ved Københavns Universitet.


Regnskab: Besparelser bag 4 år med sorte tal

08. juni 2016  | HK Stat

Med en række besparelser i 2012 skabte bestyrelsen i HK Stat en økonomi, der hvert år siden er gået i plus. Dermed har sektoren haft råd til at fastfryse kontingentet, der heller ikke stiger i år.


Beretningsdebat: Studentermedhjælpere – den ømme tå i HK Stat

08. juni 2016  | HK Stat

Studentermedhjælperne på statens arbejdspladser er en konstant udfordring for de traditionelle HK’eres fag og vilkår. Det viste mange indlæg om emnet ved beretningsdebatten på HK Stats kongres.


Omprioritering betyder nedskæringer. Vi kræver opprioritering!

08. juni 2016  | HK Stat

De vedvarende besparelser i staten skal bremses. Omprioriteringsbidraget på to procent skal væk, lyder kravet i en enstemmig udtalelse fra 235 delegerede på HK Stats kongres i Kolding. Kongressen efterlyser samtidig en langsigtet og gennemtænkt plan for udvikling og opprioritering af de offentlige arbejdspladser. Her er udtalelsen:


Beretningsdebat: Ny løn trænger til fornyelse

08. juni 2016  | HK Stat

Mange delegerede påpegede, at ny løn ikke alle steder virker efter hensigten. Arbejdsgiverne siger: Der er ingen penge.


HK Stats mundtlige kongresberetning: Staten strammer

07. juni 2016  | HK Stat

Markant forringede vilkår og en statslig arbejdsgiver, der har fokus på at spare og ikke på samarbejde. Sådan lød status, da formand Rita Bundgaard og næstformand Peter Raben berettede om HK Stats arbejde de seneste 4 år.


 Se alle nyheder

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åbningstid: Åben i dag 08-17

HK's a-kasse: 7010 6789

Åbningstid: Åben i dag 08-17

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk