HK.dk logo

Formandens åbningstale: Vi finder os ikke i smædekampagner

07. juni 2016  |  HK Stat  | 

Rita Bundgaard protesterede i sin politiske åbningstale på HK Stats kongres imod arrogante politikere, der konstant skærer ned og fører korstog mod de statsansatte.

- Vi er – i al vores faglige bredde – den gruppe, der binder de statslige arbejdspladser sammen. Og vi gør det med langt mindre offentlig opmærksomhed og fortjent anerkendelse end vores kolleger med mere specifikke faglige kompetencer og funktioner. Derfor bliver jeg så harm, når primært liberale politikere, både blå og røde samt dele af erhvervslivet udtaler sig negativt om den statslige administration og dens medarbejdere.

Sådan lød de indledende ord i Rita Bundgaards åbningstale på kongressen i Kolding. Hun fortsatte med et eksempel:

- Jeg kom op i mit røde felt, da professor Ove Kaj Pedersen for nylig kaldte de offentligt ansatte forkælede og påstod, at vi underminerer velfærdsstaten, når vi forfægter vores faglige interesser og påpeger, hvordan vedvarende besparelser udsulter de samfundsvigtige funktioner, vi er med til at bemande. Hans udtalelser føjer sig til en række af uhyrlige påstande, som godt kunne ligne et politisk korstog. Et korstog, som i første omgang gør livet surt for både statens HK’ere og andre offentligt ansatte – og som i sidste ende kan underminere befolkningens opbakning til velfærdsstaten og tilliden til den offentlige sektor.

Og hun oplistede flere eksempler på det, hun kaldte politiske smædekampagner, som hun og fagforeningen vil gøre oprør imod: 

  • Vi vil ikke acceptere, at den offentlige sektor trods årtiers effektiviseringer og et stadigt stigende arbejdspres for de ansatte bliver fremstillet som et bureaukratisk, ineffektivt monster, som bare skal minimeres for at give plads til privat vækst og skattelettelser. 
  • Vi vender os imod, at politikerne og Finansministeriet udsætter kompetente og loyale medarbejdere for et sandt måle- og måltyranni.
  • Vi vil ikke acceptere, at politikerne lader forringelser af vores løn- og ansættelsesvilkår betale for deres forskellige ideer og reformer.
  • Vi tager kraftigt afstand fra billedet af staten som stedet, der kun tiltrækker de stakler, der ikke havde talentet til et job i det private erhvervsliv. Og jo, det billede er der faktisk nogen, som prøver at tegne.
Hun efterlyste en politisk plan for udviklingen og finansieringen af den statslige sektor i Danmark.

- Den nye plan bør bygge på det faktum, at det betaler sig at investere i den offentlige sektor. I stedet for at malke den for resurser. Der er penge i at styrke Skat. Der er velfærd og sundhed i at have en velfungerende fødevarekontrol. Der er fremtid og fornuft i at have erhvervsskoler, gymnasier, universiteter og andre uddannelsessteder af højeste kvalitet. Og det giver afkast at have gennemtænkte og effektive it-systemer i staten.

Og afsluttede med en opsang til politikere og meningsdannere: 

- Tag nu et politisk ansvar for udviklingen af staten. Lad jer ikke besnære af budgetbissernes udgiftslogik om, at der da bare kan spares mere og mere uden konsekvenser. Tænk i udvikling og investeringer. Det er vejen frem!

Se hele den politiske åbningstale PDF


Stat Kongres 2016

Læs alle nyheder om HK Stat Kongres 2016


Rita Bundgaard og Peter Raben får 4 år mere

08. juni 2016  | HK Stat

Rita Bundgaard og Peter Raben står også i spidsen for HK Stat de kommende 4 år. De blev begge genvalgt med stående applaus og uden modkandidater på kongressen i Kolding onsdag.


Baneformand om togkaos: Det kunne være undgået

08. juni 2016  | HK Stat  | Trafik og Jernbane

De massive problemer med den nye køreplan siden december 2015, kunne være undgået ved at lytte til medarbejdernes mange advarsler. Ledelsen blev advaret om, at planen ikke holdt, og nu lider medarbejderne, siger den nye formand for HK Trafik & Jernbane Dennis A. Jørgensen.


Ungdommens stemme: Min generation tager goderne for givet

08. juni 2016  | HK Stat

Erhvervsuddannelsernes prestige skal højnes, HK’ernes faglighed skal styrkes – og de unge medlemmer skal få øje på fagforeningens værdier. Det var 3 af budskaberne fra kongressens udpegede ungdomstaler.


Tillidsrepræsentantens tale: Styrk de tillidsvalgte!

08. juni 2016  | HK Stat

HK Stat skal skabe nye former for fællesskaber, nytænke lobbyarbejdet og styrke de tillidsvalgte, lød det fra Henriette Lerche, der er tillidsrepræsentant for laboranter og kontorfunktionærer på Niels Bohr Institutet ved Københavns Universitet.


Regnskab: Besparelser bag 4 år med sorte tal

08. juni 2016  | HK Stat

Med en række besparelser i 2012 skabte bestyrelsen i HK Stat en økonomi, der hvert år siden er gået i plus. Dermed har sektoren haft råd til at fastfryse kontingentet, der heller ikke stiger i år.


Beretningsdebat: Studentermedhjælpere – den ømme tå i HK Stat

08. juni 2016  | HK Stat

Studentermedhjælperne på statens arbejdspladser er en konstant udfordring for de traditionelle HK’eres fag og vilkår. Det viste mange indlæg om emnet ved beretningsdebatten på HK Stats kongres.


Omprioritering betyder nedskæringer. Vi kræver opprioritering!

08. juni 2016  | HK Stat

De vedvarende besparelser i staten skal bremses. Omprioriteringsbidraget på to procent skal væk, lyder kravet i en enstemmig udtalelse fra 235 delegerede på HK Stats kongres i Kolding. Kongressen efterlyser samtidig en langsigtet og gennemtænkt plan for udvikling og opprioritering af de offentlige arbejdspladser. Her er udtalelsen:


Beretningsdebat: Ny løn trænger til fornyelse

08. juni 2016  | HK Stat

Mange delegerede påpegede, at ny løn ikke alle steder virker efter hensigten. Arbejdsgiverne siger: Der er ingen penge.


Beretningsdebat: Vi skal ranke ryggen og uddanne os

07. juni 2016  | HK Stat

Faglig stolthed, kompetenceudvikling, synlighed og fastholdelse af HK-jobs var 4 gennemgående temaer i debatten om beretningen på HK Stats kongres.


HK Stats mundtlige kongresberetning: Staten strammer

07. juni 2016  | HK Stat

Markant forringede vilkår og en statslig arbejdsgiver, der har fokus på at spare og ikke på samarbejde. Sådan lød status, da formand Rita Bundgaard og næstformand Peter Raben berettede om HK Stats arbejde de seneste 4 år.


 Se alle nyheder

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åbningstid: Lukket for i dag

HK's a-kasse: 7010 6789

Åbningstid: Lukket for i dag

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk