HK.dk logo

Jubel over cirkulærets død

07. juni 2016  |  HK Stat  |  Jakob Groth


Moderniseringens tilbagetrækning af et omstridt cirkulære og HK Stats synlighed var et emne, som flere af deltagerne tog op til debatten om beretningen på HK Stats kongres.

Det skabte vrede hos alle hjørner af HK Stat, da Moderniseringsstyrelsen i kølvandet på udflytningsplanerne forsøgte at snige et kontroversielt cirkulære ind, der ville betyde, at statsansatte fremover ville have hele Danmark som deres arbejdsplads.

Udskældt cirkulære er trukket tilbage

Det var da også et af de første emner i debatten om beretningen på HK Stats kongres og blev åbnet af HK Stat Østjyllands formand, Bent Klim Johansen.

- En fagforening i mit verdensbillede er synlig, relevant for medlemmerne og skal kæmpe for at forbedre deres vilkår hver eneste dag. Det er i modvind, at vi som faglig organisation skal vise os for vores medlemmer. Tilbagetrækningen af Moderniseringsstyrelsens cirkulære et rigtig godt eksempel på det, lød det fra den østjyske formand fra salens talerstol.

Han slog samtidig fast, at HK Stats lobbyarbejde ofte kan være usynligt for medlemmerne, men at tilbagetrækningen af cirkulæret er et af flere gode eksempler på, hvorfor netop lobbyarbejdet står højt på dagsordenen hos både HK Stats sekretariat og hos de regionale afdelinger.

Også Helle Colding Seiersen fra Aarhus Universitet brugte en del af sin taletid under debatten på at rose arbejdet med – eller mod – cirkulæret.

- HK Stat har været rigtig synlige i denne her kongresperiode, især de sidste to år. Jeg er især stolt af synligheden i forbindelse med Moderniseringsstyrelsens tilbagetrækning af cirkulæret – det er første gang i historien, det er sket, sagde Helle Colding Seiersen.

Savner oversigt over medieoptrædener

Der var dog ikke lutter ros for HK Stats synlighed i forbindelse med udflytningen.

- Jeg sidder i Statens Administration, som skal flytte til Hjørring, og jeg har savnet at se HK Stat i medierne i forbindelse med udflytningsplanerne. Det var meget oftere Djøf, jeg lagde mærke til, lød det fra Thomas Bo Madsen.

Han sagde dog også, at han ikke var i tvivl om, at der var blevet arbejdet benhårdt bag kulisserne, og at han sikkert også havde overset nogle af HK Stats optrædener i medierne. Derfor efterlyste han, at der på HK’s hjemmeside bliver oprettet et sted, hvor alle presseklip med HK Stat – og de andre sektorer af HK – bliver samlet, så medlemmerne kan følge sin fagforenings arbejde i medierne.

I de efterfølgende svar på indlæggene i beretningsdebatten anerkendte næstformand i HK Stat Peter Raben ønsket om en samlet presseoversigt på HK.DK, men begrundede manglen på en sådan med udfordringer i forhold til ophavsret og resurser.


Stat Kongres 2016

Læs alle nyheder om HK Stat Kongres 2016


Rita Bundgaard og Peter Raben får 4 år mere

08. juni 2016  | HK Stat

Rita Bundgaard og Peter Raben står også i spidsen for HK Stat de kommende 4 år. De blev begge genvalgt med stående applaus og uden modkandidater på kongressen i Kolding onsdag.


Baneformand om togkaos: Det kunne være undgået

08. juni 2016  | HK Stat  | Trafik og Jernbane

De massive problemer med den nye køreplan siden december 2015, kunne være undgået ved at lytte til medarbejdernes mange advarsler. Ledelsen blev advaret om, at planen ikke holdt, og nu lider medarbejderne, siger den nye formand for HK Trafik & Jernbane Dennis A. Jørgensen.


Ungdommens stemme: Min generation tager goderne for givet

08. juni 2016  | HK Stat

Erhvervsuddannelsernes prestige skal højnes, HK’ernes faglighed skal styrkes – og de unge medlemmer skal få øje på fagforeningens værdier. Det var 3 af budskaberne fra kongressens udpegede ungdomstaler.


Tillidsrepræsentantens tale: Styrk de tillidsvalgte!

08. juni 2016  | HK Stat

HK Stat skal skabe nye former for fællesskaber, nytænke lobbyarbejdet og styrke de tillidsvalgte, lød det fra Henriette Lerche, der er tillidsrepræsentant for laboranter og kontorfunktionærer på Niels Bohr Institutet ved Københavns Universitet.


Regnskab: Besparelser bag 4 år med sorte tal

08. juni 2016  | HK Stat

Med en række besparelser i 2012 skabte bestyrelsen i HK Stat en økonomi, der hvert år siden er gået i plus. Dermed har sektoren haft råd til at fastfryse kontingentet, der heller ikke stiger i år.


Beretningsdebat: Studentermedhjælpere – den ømme tå i HK Stat

08. juni 2016  | HK Stat

Studentermedhjælperne på statens arbejdspladser er en konstant udfordring for de traditionelle HK’eres fag og vilkår. Det viste mange indlæg om emnet ved beretningsdebatten på HK Stats kongres.


Omprioritering betyder nedskæringer. Vi kræver opprioritering!

08. juni 2016  | HK Stat

De vedvarende besparelser i staten skal bremses. Omprioriteringsbidraget på to procent skal væk, lyder kravet i en enstemmig udtalelse fra 235 delegerede på HK Stats kongres i Kolding. Kongressen efterlyser samtidig en langsigtet og gennemtænkt plan for udvikling og opprioritering af de offentlige arbejdspladser. Her er udtalelsen:


Beretningsdebat: Ny løn trænger til fornyelse

08. juni 2016  | HK Stat

Mange delegerede påpegede, at ny løn ikke alle steder virker efter hensigten. Arbejdsgiverne siger: Der er ingen penge.


Beretningsdebat: Vi skal ranke ryggen og uddanne os

07. juni 2016  | HK Stat

Faglig stolthed, kompetenceudvikling, synlighed og fastholdelse af HK-jobs var 4 gennemgående temaer i debatten om beretningen på HK Stats kongres.


HK Stats mundtlige kongresberetning: Staten strammer

07. juni 2016  | HK Stat

Markant forringede vilkår og en statslig arbejdsgiver, der har fokus på at spare og ikke på samarbejde. Sådan lød status, da formand Rita Bundgaard og næstformand Peter Raben berettede om HK Stats arbejde de seneste 4 år.


 Se alle nyheder

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åbningstid: Lukket i dag

HK's a-kasse: 7010 6789

Åbningstid: Lukket i dag

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk