HK.dk logo

Tjente 141.000 på at gå til HK

07. juni 2016  |  HK Handel Hovedstaden Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Patrick Birkedal fik 141.000 kroner ud af at kontakte HK i forbindelse med en opsigelse. En gennemgang af hans lønsedler viste nemlig, at hans tidligere arbejdsgiver havde indbetalt for lidt i pension. Det viser, at det er vigtigt at holde øje med sin pension, siger HK.

Af Rudi Skov Damkjær

Da Patrick blev opsagt fra sit job igennem flere år på grund af manglende omsætning, ville han egentligt bare snakke med HK Handel Hovedstaden om begrundelsen for opsigelsen og være sikker på, at alt var efter bogen. Men medarbejderen i HK bemærkede, at pensionen så for lav ud i forhold til hans løn – og ved en gennemgang af pensionsindbetalingerne, kom det frem, at der manglede at blive indbetalt pension af hans provision. Det blev til 141.000 kroner, som han nu har fået efterbetalt.

- Jeg ringede til HK i forbindelse med min opsigelse for at høre, om jeg skulle være opmærksom på noget. Jeg troede egentligt ikke, at jeg havde nogen penge til gode, fordi jeg havde jo løbende fået pension af min grundløn. Jeg havde aldrig opdaget, at der manglede pension af min provision, hvis ikke HK havde regnet efter, så det er ekstra penge, jeg ikke havde regnet med. Det bliver til mange penge, når jeg engang skal på pension, så jeg er meget glad for, at Trine fandt dem, og fik dem udbetalt, siger Patrick.


Husk pension af alle elementerne

Patrick havde arbejdet i B&O’s butik på strøget i København siden 2010, men efter der kom en ny leder til butikken, blev han opsagt på grund af faldende omsætning. Den begrundelse synes Patrick var mærkelig, da han vidste, at han stod for en stor del af butikkens omsætning og tjente gode penge på salgs-provisionen.

- Patrick er en dygtig sælger, og har derfor haft en pæn indtjening på provisionen i lang tid. Han tog egentlig kontakt til os for at snakke om selve opsigelsen, men jeg kunne hurtigt se, at hans pension var for lav i forhold til hans reelle løn, når man lagde provisionen og grundlønnen sammen. Jeg tog kontakt til B&O, der også hurtigt erkendte, at det var fejl på grund af en ændring i deres systemer. De udbetalte det manglende beløb med det samme, og de har været meget ordentlige i forløbet, så man kan sige, at det var ”nemme penge” at skaffe til medlemmet, siger Trine Heiberg, der er faglig konsulent i HK Handel Hovedstaden.

Men selvom der ikke var en konflikt med arbejdsgiveren, da først fejlen var fundet, kunne pengene ligeså nemt være gået tabt for Patrick.

- Mange pensionsindbetalinger kører automatisk, og hvis ikke vi havde opdaget det, så havde Patrick ikke fået pengene. Derfor er det så vigtigt, at man selv holder øje og tjekker, at der bliver indbetalt det rigtige beløb på pensionsordningen. Og det er vigtigt, at man er opmærksom på, at der skal betales pension af alle lønelementerne, ikke kun grundlønnen. Det kan være fritvalgskontoen, provision, forskudttidstillæg og feriepenge. Det står alt sammen på lønsedlen, men den kan godt være svær at gennemskue, og derfor kan man altid få tjekket sin lønseddel hos os, siger Trine Heiberg.

Første kontakt med HK

Patrick Birkedals evner som sælger er eftertragtede, og han havde et nyt job dagen efter opsigelsen. Sagen med B&O var hans første oplevelse med HK, og han er meget tilfreds med hele forløbet. 

- Jeg har været medlem siden 1991, men jeg har aldrig haft brug for hjælp fra HK. Så det er lidt vildt, at jeg får så mange penge ud af mit første møde med afdelingen. Men det beviser bare, at det har været en god idé at være medlem. Man kan sige, at jeg har tjent mit kontingent hjem – og lidt til, siger Patrick med et glimt i øjet.

 

FAKTA: Få styr på din lønseddel på 10 minutter i HK Handels store guide: http://www.hk.dk/aktuelt/temaer/Loenseddel?gclid=CLWdheCWk80CFcfPcgody1UElw
FAKTA: Du kan selv tjekke indbetalingerne fra din arbejdsgiver på www.pensionsinfo.dk

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk