HK.dk logo

Klare krav til OK17 fra morgenstunden

08. juni 2016  |  IMI  |  Rani Bech Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Fleksibel arbejdstid og bedre muligheder for efteruddannelse er nogle af de ønsker til overenskomsten, der står øverst på listen i Berlingske Media.


BM

Tillidsrepræsentanterne Mikkel Ludvigsen, Maria Sømod Hansen og Katrine Gundel Harmens sagde godmorgen til kollegerne med kaffe, croissanter og en snak om overenskomsten. Formand Ulla Jeppesen og faglig chef Aase Lohmann benyttede også lejligheden til at fortælle ikke-medlemmer, hvorfor det er vigtigt at være med i den fagforening, der kan forhandle overenskomsten.

- Hvad foregår der her?

Spørgsmålet bliver stillet af en af de forbipasserende i den morgentomme gade i indre København. Mange af dem kigger nysgerrigt efter den varme kaffe og de sprøde croissanter uden for hovedindgangen til Berlingske Media.

- Vi taler med vores medlemmer om, hvilke ønsker og krav de har til overenskomstforhandlingerne næste år, svarer Ulla Jeppesen, formand, HK it, medie & industri Hovedstaden.

Sammen med tre lokale tillidsrepræsentanter og afdelingens faglige chef Aase Lohmann tager hun imod postkort, hvor medlemmerne har svaret på, hvad der er vigtigst for dem i deres arbejdsliv – og dermed også i deres overenskomst. 

- Det er superhyggeligt, siger redaktionsmedhjælper Peter Kirkegaard Rasmussen og fortæller, at han fandt postkortet på sit bord med en personlig og håndskrevet hilsen fra tillidsrepræsentant Mikkel Ludvigsen.

Til daglig tænker han ikke så meget over, hvad overenskomsten betyder for hans arbejdsdag.

- Det overlader jeg som regel til tillidsrepræsentanten, men jeg har selvfølgelig tænkt mig at udfylde postkortet, siger Peter Kirkegaard Rasmussen. 


Postkasse

Marianne Lene Ultved afleverer sit postkort med ønsker til overenskomsten

Arbejdstid og uddannelse

Systemkoordinator Lone Danielsen har allerede udfyldt sit postkort og putter det storsmilende i den opstillede postkasse.

- Det vigtigste for mig i mit arbejdsliv er sjove og interessante opgaver og gode kolleger. Vi har været igennem en del spare- og fyringsrunder. Nu må der godt komme lidt ro på, siger hun.

Det gode kollegaskab og arbejdsmiljø bliver der talt meget om over kaffen den morgen. Accountmanager Morten Berg nævner det også, men han tøver ikke et eneste sekund på spørgsmålet om, hvad han helst vil have ud af næste års overenskomstforhandlinger.

- Det vigtigste er helt klart fleksibel arbejdstid, siger han.



Snak

Rasmus Aakjær Reinert får sig en snak om arbejdsmiljø med formand Ulla Jeppesen.

For grafiker Julie Hugger er det derimod bedre muligheder for efteruddannelse, der står øverst på ønskesedlen.

- Jeg har været arbejdsløs to gange. Den ene gang heldigvis kortvarigt. Men hver gang har jeg kunnet se, hvor meget det betyder at have de rette kompetencer, når der skal søges nyt job. Jeg har ofte skullet konkurrere med nogen, som har langt mere erfaring end mig. Det kan jeg ikke matche, men med mere efteruddannelse ville jeg så i stedet kunne byde ind med ny viden, siger hun. 

Du kan også udfylde postkortet – lige her


Arbejdsmarked Medlemsdemokrati Overenskomst

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.



OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk