HK.dk logo

Omprioritering betyder nedskæringer. Vi kræver opprioritering!

08. juni 2016  |  HK Stat

De vedvarende besparelser i staten skal bremses. Omprioriteringsbidraget på to procent skal væk, lyder kravet i en enstemmig udtalelse fra 235 delegerede på HK Stats kongres i Kolding. Kongressen efterlyser samtidig en langsigtet og gennemtænkt plan for udvikling og opprioritering af de offentlige arbejdspladser. Her er udtalelsen:

Regeringen er på gale veje, når den med vedvarende besparelser, særligt det såkaldte omprioriteringsbidrag, udsulter statslige styrelser og institutioner.

Samfundsvigtige områder som skattekontrol og skatteinddrivelse, fødevarekontrol, behandling af arbejdsskadesager og tilsynet med danskernes arbejdsmiljø er få, men iøjnefaldende eksempler på, at spareiveren er gået over gevind.

Konsekvensen er, at en række myndigheder har svært ved at udfylde deres funktioner. Skatterestancerne er vokset til over 83 milliarder kroner, og manglende kontrol giver kreative typer mulighed for at svindle sig til andre milliarder. Sagsbehandlingstider vokser, serviceniveauet over for borgere og virksomheder falder. Borgernes vigtige tillid bliver sat på en hård prøve.

Den udvikling er hverken fagligt eller samfundsmæssigt forsvarlig. Og den er i modstrid med danskernes ønsker til den offentlige sektor. Ifølge en aktuel meningsmåling ønsker kun hver tredje dansker skattelettelser til efteråret, og hele 68 procent siger nej til nulvækst, hvis det går ud over velfærden. Næsten tre ud af fire ønsker flere ansatte i Skat.

Foruden reformer og specifikke besparelser er det især omprioriteringsbidraget, som dræner statens arbejdspladser økonomisk. Gennem en lang årrække har de fleste statslige driftsområder løbende sparet og dermed effektiviseret med to procent hvert år. Senest er også uddannelses-, forsknings- og kulturområderne blevet omfattet.

HK Stats kongres stiller krav til regeringen om at udforme en langsigtet og gennemtænkt plan for udvikling og opprioritering af de offentlige arbejdspladser, som hver dag bidrager til det Danmark, vi alle ønsker. En plan, der erstatter regeringens kedelige vane med at betale for flere ressourcer ét sted i staten med nedskæringer på et andet område. Det betaler sig at investere i den offentlige sektor frem for at malke den for ressourcer.

Naturligvis skal de statslige arbejdspladser fortsat løbende udvikles og effektiviseres. Som den største faggruppe i staten bidrager HK’erne hver dag til både at løse opgaverne og udvikle arbejdspladserne og deres egne kompetencer. Både de enkelte HK-medlemmer og HK Stat forstår vigtigheden af at have veluddannede medarbejdere. Derfor satser vi massivt på kompetenceudvikling. Vi har viljen og kompetencerne til at spille aktivt med.

Inddrag os som medarbejdere i den nødvendige genopretning og i den fortsatte udvikling af en effektiv statslig sektor med høj kvalitet. I fællesskab har vi alle forudsætninger for at lykkes med den opgave.

Omprioritering er i praksis udtryk for hovedløse nedskæringer af centrale samfunds- og forvaltningsfunktioner. Nu er tiden kommet til at opprioritere.


Stat Kongres 2016 SKAT

Læs alle nyheder om HK Stat Kongres 2016


Rita Bundgaard og Peter Raben får 4 år mere

08. juni 2016  | HK Stat

Rita Bundgaard og Peter Raben står også i spidsen for HK Stat de kommende 4 år. De blev begge genvalgt med stående applaus og uden modkandidater på kongressen i Kolding onsdag.


Baneformand om togkaos: Det kunne være undgået

08. juni 2016  | HK Stat  | Trafik og Jernbane

De massive problemer med den nye køreplan siden december 2015, kunne være undgået ved at lytte til medarbejdernes mange advarsler. Ledelsen blev advaret om, at planen ikke holdt, og nu lider medarbejderne, siger den nye formand for HK Trafik & Jernbane Dennis A. Jørgensen.


Ungdommens stemme: Min generation tager goderne for givet

08. juni 2016  | HK Stat

Erhvervsuddannelsernes prestige skal højnes, HK’ernes faglighed skal styrkes – og de unge medlemmer skal få øje på fagforeningens værdier. Det var 3 af budskaberne fra kongressens udpegede ungdomstaler.


Tillidsrepræsentantens tale: Styrk de tillidsvalgte!

08. juni 2016  | HK Stat

HK Stat skal skabe nye former for fællesskaber, nytænke lobbyarbejdet og styrke de tillidsvalgte, lød det fra Henriette Lerche, der er tillidsrepræsentant for laboranter og kontorfunktionærer på Niels Bohr Institutet ved Københavns Universitet.


Regnskab: Besparelser bag 4 år med sorte tal

08. juni 2016  | HK Stat

Med en række besparelser i 2012 skabte bestyrelsen i HK Stat en økonomi, der hvert år siden er gået i plus. Dermed har sektoren haft råd til at fastfryse kontingentet, der heller ikke stiger i år.


Beretningsdebat: Studentermedhjælpere – den ømme tå i HK Stat

08. juni 2016  | HK Stat

Studentermedhjælperne på statens arbejdspladser er en konstant udfordring for de traditionelle HK’eres fag og vilkår. Det viste mange indlæg om emnet ved beretningsdebatten på HK Stats kongres.


Beretningsdebat: Ny løn trænger til fornyelse

08. juni 2016  | HK Stat

Mange delegerede påpegede, at ny løn ikke alle steder virker efter hensigten. Arbejdsgiverne siger: Der er ingen penge.


Beretningsdebat: Vi skal ranke ryggen og uddanne os

07. juni 2016  | HK Stat

Faglig stolthed, kompetenceudvikling, synlighed og fastholdelse af HK-jobs var 4 gennemgående temaer i debatten om beretningen på HK Stats kongres.


HK Stats mundtlige kongresberetning: Staten strammer

07. juni 2016  | HK Stat

Markant forringede vilkår og en statslig arbejdsgiver, der har fokus på at spare og ikke på samarbejde. Sådan lød status, da formand Rita Bundgaard og næstformand Peter Raben berettede om HK Stats arbejde de seneste 4 år.


 Se alle nyheder

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åbningstid: Åben i dag 08-17

HK's a-kasse: 7010 6789

Åbningstid: Åben i dag 08-17

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk