HK.dk logo

Regnskab: Besparelser bag 4 år med sorte tal

08. juni 2016  |  HK Stat  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Med en række besparelser i 2012 skabte bestyrelsen i HK Stat en økonomi, der hvert år siden er gået i plus. Dermed har sektoren haft råd til at fastfryse kontingentet, der heller ikke stiger i år.

Siden sidste kongres har HK Stat hvert år haft overskud på regnskaberne. Samlet udgør overskuddet over de 4 år lidt over 5 millioner kroner, og dermed er der skabt en balance, der styrker økonomien, selvom indtægterne er faldet lidt. Sådan forklarede næstformand i HK Stat Peter Raben, da han på HK Stats kongres i Kolding gjorde status over sektorens økonomi.

Når der hvert år kan ses et plus på kontoen, skyldes det, at sektorbestyrelsen i 2012 valgte at gennemføre en række besparelser. Blandt andet blev der skåret ned på personalet i HK Stats sekretariat, der blev sparet på HK Statbladet og landsklubberne, og så blev det besluttet at spare penge på kongressen ved, at den fremover skal være en dag kortere.

Besparelserne gav råd til at holde prisen for medlemmerne nede og samtidig opretholde den stærke faglige indsats og udvikle nye servicetiltag for medlemmerne som fx Karrieretelefonen. 

Råd til stærke aktiviteter

Normalt har HK Stats bestyrelse besluttet, at medlemmernes kontingent skal følge prisudviklingen i samfundet, men i 2012 og 2013 valgte forbundssektorbestyrelsen at fastfryse kontingentet selvom forbrugerprisindekset var stigende. 

- Forbundssektorbestyrelsen har generelt ikke et ønske om, at vi skal have overskud. Vi ser gerne, at vi balancerer hvert år. Målet er, at vi har en solid økonomi hvor vi har råd til at gennemføre en række stærke faglige aktiviteter. Og det har vi, forklarede Peter Raben.

Han understregede, at det samtidig er vigtigt, at HK Stat har en egenkapital, som både gør det muligt at gennemføre større uforudsete udgifter og afvikle store kampagner.

- Vi har skabt en balance, hvor der er mulighed for at gennemføre massive landsdækkende indsatser, som vi senest har set med Karrierekampagnen her i foråret. Hvor stor, vores egenkapital så bør være, er et spørgsmål, vi har aftalt at drøfte i bestyrelsen, når vi skal lægge budget for 2017, lød det fra næstformanden.

 

Fakta om HK Stats regnskab

Indtægterne har været faldende i kongresperioden. Fra 30,3 millioner kroner i 2012 til 28,7 millioner i 2015.
Antallet af statsansatte falder, og HK Stat har lige som fagbevægelsen generelt et faldende medlemstal. I årene 2012-2014 faldt antallet af erhvervsaktive lidt over 600 hvert år, mens tallet fra 2014-2015 er på 242.
Det kontingent, som betales til HK Stat, udgør i 2016 104 kroner per måned. Kontingentet stiger ikke i 2016.  
Vil du vide mere? Læs HK Stats regnskab for perioden 2012-2016 PDF


Stat Kongres 2016

Læs alle nyheder om HK Stat Kongres 2016


 Se alle nyheder

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk