HK.dk logo

Rita Bundgaard og Peter Raben får 4 år mere

08. juni 2016  |  HK Stat  |  Jakob Groth

Rita Bundgaard og Peter Raben står også i spidsen for HK Stat de kommende 4 år. De blev begge genvalgt med stående applaus og uden modkandidater på kongressen i Kolding onsdag.

Det var uden den store dramatik, at Rita Bundgaard og Peter Raben sikrede sig 4 år mere på posterne som henholdsvis formand og næstformand for HK Stat. For der var ingen modkandidater, og de to blev derfor kåret til formand og næstformand.

Efter lange klapsalver fra kongressens deltagere, som hun selv måtte dæmpe for at komme til orde, fik Rita Bundgaard udtrykt sin glæde over at kunne fortsætte med at lede arbejdet for de statslige HK’eres vilkår.

- Tusind tusind tak. Det kan godt være Nina sagde, at man har sommerfugle i maven, når man står på scenen for første gang. Men jeg vil bare hilse og sige, at de bliver altså ikke mindre. Genvalgt er et dejligt ord, for det betyder, at jeg er blevet valgt på baggrund af det arbejde, vi har lavet sammen de sidste 4 år, lød det fra Rita Bundgaard, der ser frem til at tage arbejdshandskerne på igen i morgen.

- Tak for tilliden! Peter og jeg vil sammen med forbundssektorbestyrelsen gøre alt for, at vi lever op til de fælles beslutninger, vi har truffet her.

Rita Bundgaard, 55, der bor i Sorø, var næstformand i HK Stat fra 2007, til hun tog skridtet op som formand i 2012. Hun er medlem af CFU’s fem-mands forhandlingsudvalg, næstformand for OAO Stat, medlem af LO’s hovedbestyrelse og formand for kundegruppen statsansatte i Sampension.

Derudover omfatter hendes faglige karriere poster som afdelingssektorformand i HK Viborg 2000-2007, medlem af bestyrelsen på Viborg Handelsskole 1999, bestyrelsesformand samme sted 2006-2007, tillidsrepræsentant 2003-2007 på Foulum under Danmarks Jordbrugsforskning, Aarhus Universitet, hvor hun senest var ansat som institutsekretær. Medlem af HK Stats sektorbestyrelse fra 2003, hvor hun blev konstitueret næstformand i 2007 og valgt til posten året efter.

Også Peter Raben, 58, var glad og bevæget over at få lov at fortsætte som næstformand i HK Stat.

- Jeg vil også sige tusind tak for genvalget og den store tillid, I dermed har vist mig. Jeg har haft 4 spændende år med mange begivenheder og masser at tage fat på. Jeg er sikker på, at der kommer til at være endnu mere at arbejde videre med, så jeg glæder mig til at fortsætte det arbejde, vi sammen har sat i gang, sagde næstformanden.

Peter Raben er medlem af OAO’s forretningsudvalg og formand for BAR FOKA. Inden hvervet som næstformand i HK Stat var han ulønnet næstformand i HK Stats største lokalafdeling, HK Stat Hovedstaden. Peter Raben begyndte sin faglige karriere i HK Ungdom. Han har tidligere været tillidsrepræsentant og SU-medlem i Statens Information, IT- og Telestyrelsen og Digitaliseringsstyrelsen og arbejdede hos www.borger.dk, inden han blev valgt til næstformand i HK Stat.Stat Kongres 2016

Læs alle nyheder om HK Stat Kongres 2016


Baneformand om togkaos: Det kunne være undgået

08. juni 2016  | HK Stat  | Trafik og Jernbane

De massive problemer med den nye køreplan siden december 2015, kunne være undgået ved at lytte til medarbejdernes mange advarsler. Ledelsen blev advaret om, at planen ikke holdt, og nu lider medarbejderne, siger den nye formand for HK Trafik & Jernbane Dennis A. Jørgensen.


Ungdommens stemme: Min generation tager goderne for givet

08. juni 2016  | HK Stat

Erhvervsuddannelsernes prestige skal højnes, HK’ernes faglighed skal styrkes – og de unge medlemmer skal få øje på fagforeningens værdier. Det var 3 af budskaberne fra kongressens udpegede ungdomstaler.


Tillidsrepræsentantens tale: Styrk de tillidsvalgte!

08. juni 2016  | HK Stat

HK Stat skal skabe nye former for fællesskaber, nytænke lobbyarbejdet og styrke de tillidsvalgte, lød det fra Henriette Lerche, der er tillidsrepræsentant for laboranter og kontorfunktionærer på Niels Bohr Institutet ved Københavns Universitet.


Regnskab: Besparelser bag 4 år med sorte tal

08. juni 2016  | HK Stat

Med en række besparelser i 2012 skabte bestyrelsen i HK Stat en økonomi, der hvert år siden er gået i plus. Dermed har sektoren haft råd til at fastfryse kontingentet, der heller ikke stiger i år.


Beretningsdebat: Studentermedhjælpere – den ømme tå i HK Stat

08. juni 2016  | HK Stat

Studentermedhjælperne på statens arbejdspladser er en konstant udfordring for de traditionelle HK’eres fag og vilkår. Det viste mange indlæg om emnet ved beretningsdebatten på HK Stats kongres.


Omprioritering betyder nedskæringer. Vi kræver opprioritering!

08. juni 2016  | HK Stat

De vedvarende besparelser i staten skal bremses. Omprioriteringsbidraget på to procent skal væk, lyder kravet i en enstemmig udtalelse fra 235 delegerede på HK Stats kongres i Kolding. Kongressen efterlyser samtidig en langsigtet og gennemtænkt plan for udvikling og opprioritering af de offentlige arbejdspladser. Her er udtalelsen:


Beretningsdebat: Ny løn trænger til fornyelse

08. juni 2016  | HK Stat

Mange delegerede påpegede, at ny løn ikke alle steder virker efter hensigten. Arbejdsgiverne siger: Der er ingen penge.


Beretningsdebat: Vi skal ranke ryggen og uddanne os

07. juni 2016  | HK Stat

Faglig stolthed, kompetenceudvikling, synlighed og fastholdelse af HK-jobs var 4 gennemgående temaer i debatten om beretningen på HK Stats kongres.


HK Stats mundtlige kongresberetning: Staten strammer

07. juni 2016  | HK Stat

Markant forringede vilkår og en statslig arbejdsgiver, der har fokus på at spare og ikke på samarbejde. Sådan lød status, da formand Rita Bundgaard og næstformand Peter Raben berettede om HK Stats arbejde de seneste 4 år.


 Se alle nyheder

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åbningstid: Lukket i dag

HK's a-kasse: 7010 6789

Åbningstid: Lukket i dag

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk