HK.dk logo

Skyer over solskinsøen

08. juni 2016  |  HK Service Hovedstaden Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Rønne havn ligger badet i sol. Leonora Christina og Povl Anker ligger på hver sin side af bygningen, hvor Bornholmerfærgen holder til. Indenfor sidder de ca. 100 ansatte, som passer billetsalg, kundeservice, bogholderi og andre stabsfunktioner for færgerne til Bornholm, Als, Fanø, Langeland og Samsø.


Solen skinner udenfor, men inden for er stemningen trykket. Medarbejderne venter i øjeblikket på afgørelsen af deres fremtid. I 2016 har færgeruterne igen været i visitation, men denne gang blev udfaldet et helt andet, end bornholmerne havde forventet.

- Ledelsen var ikke engang hjemme, den dag vi fik beskeden, forklarer Erik Rønn, som er tillidsrepræsentant for HK’erne hos Færgen.

- Jeg var heller ikke til stede, men vi tog alle sammen tilbage til Rønne, da vi fik beskeden - Det utænkelige var sket: Vi havde tabt ruten Rønne Ystad til Mols-Linjen!
I de 14 dage efter meddelelsen kom, havde ledelsen travlt med at sammensætte et ankeskrift. Lige nu venter de 100 HK’ere i Rønne derfor på afgørelsen, som kommer den 17. juni, om hvorvidt der er grund til, at udbudsrunden skal gå om.

- I medierne har der generelt været fokus på, at Mols-Linien har budt 7 % under Færgen, og at der derfor kan forventes lavere billetpriser for de rejsende. Det er jo kun gætværk, om de lavere billetpriser vil betyde mange flere turister og dermed mere omsætning til bornholmerne, men det er helt sikkert, at mange af de 100 medarbejdere på Færgen, vil miste deres job. Folk er meget utrygge ved situationen, og de 100 familier som bliver berørt, er naturligvis påvirkede og bekymrede for deres fremtid.

Vi kan ikke rigtigt forberede os, så længe situationen er uafklaret. Når anke-afgørelsen falder den 17. juni, vil en af to ting ske: enten vil udbudsrunden skulle gå helt om, eller også vil afgørelsen blive stadfæstet, og så må vi vente og se, hvad Mols-Linjen melder ud, afslutter Erik Rønn, inden han igen går ind for at ekspedere de rejsende på Solskinsøen.

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.



OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk