Ring til HK's fagforening

Når du har spørgsmål til ansættelsesvilkår, kontingent, medlemskab samt samtaler i Job og vejledning

7011 4545

Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket

Skal vi ringe dig op?

Bestil et opkald, så ringer vi til dig i det ønskede tidsrum

Bestil opkald

Ring til HK's a-kasse

Når du har spørgsmål til dagpenge, feriedagpenge, efterløn, jobsøgning i EØS og selvstændig virksomhed

7010 6789

Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket

Skal vi ringe dig op?

Bestil et opkald, så ringer vi til dig i det ønskede tidsrum

Bestil opkald

Husk, at du også altid er velkommen til at skrive til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

HK.dk logo

10 vindere af Fællesskabsprisen 2016

09. juni 2016 Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

De 10 vindere af Fællesskabsprisen 2016 er fundet. De blev kåret torsdag den 9. juni ved en stor prisuddeling ombord på skibet Pearl Seaways.

Fællesskabsprisen blev stiftet i 2014 og siden har danskerne nomineret over 2000 ildsjæle til prisen. Årets 10 vindere er vidt forskellige mennesker.

”De har alle det til fælles, at de er tændt af en særlig ild, der sætter dem i stand til at være noget ekstraordinært for deres medborgere. De arbejder ikke kun for deres egen skyld, men for os alle sammen”, siger Mette Frederiksen (S), der sammen med ISS, Falck, Dansk Metal, 3F, HK, Professionshøjskolen Metropol, VIA Univercity College, Professionshøjskolen UCC, Post Danmark og Pension Danmark står bag prisen.

 

De ti modtagere af Fællesskabsprisen 2016 er:

1. Global Kidz, København

Global Kidz er en frivillig forening, der tilbyder undervisning i dans og bevægelse fra alverdens lande. Foreningen har gennem sine syv års eksistens lagt stor vægt på at inddrage børn og familier med etnisk minoritetsbaggrund, der ikke tidligere har haft en aktiv fritid. Global Kidz’s aktiviteter tilbydes i tre udsatte byområder, herunder ydre Nørrebro, hvor foreningen startede. Global Kidz har en showgruppe med børn i alderen 6-12 år, der tager ud og optræder med bollywood-dans, jamaicansk dancehall, hiphop mv. Alene i de sidste par år har børnene optrådt til alverdens lejligheder, fx ved Nationalmuseets Fastelavnsfest, Folkekøkkenets indsamlingsarrangement for Røde Kors, Kulturhavn på Islands Brygge og meget mere.

2. Aysam Muhammed, Brønderslev

Aysam Muhammed betalte en menneskesmugler for at få lov at flygte til Danmark sammen med sin gravide kone og sin lille søn – nu arbejder han som serviceassistent hos ISS og holder i sin fritid foredrag for andre flygtninge om vejen ind på det danske arbejdsmarked, og om hvad det har betydet for ham og hans familie, at han har fået fast arbejde i Danmark. Han hjælper dem også med jobsøgning og fungerer som tolk. Aysam har siden sin første arbejdsdag været værdsat af sine nærmeste kollegaer samt af PN Beslag i Brønderslev, som er den kunde, som Aysam arbejder for.

3. Flora Ghosh, Frederiksberg

Flora Ghosh kom til Danmark som 25-årig fra en barndom i Bangladesh med krig, svigt og seksuelt misbrug. Siden har hun taget en uddannelse som socialrådgiver, og hun etablerede i 2011 behandlingstilbuddet LivaRehab, der har til formål at hjælpe kvinder, der enten har været/er i prostitution, har været udsat for vold eller seksuelt misbrug. LivaRehab tilbyder et forløb med udgangspunkt i den enkelte kvindes behov. Tilbuddene omfatter bl.a. socialrådgivning, uddannelsesvejledning, gældsrådgivning, psykolog- og lægesamtaler samt coaching. Flora modtog i 2013 Trine Bryld Prisen for sin indsats for udsatte kvinder.

4. Mentorordningen Bryd Unges Ledighed Nu, Landsdækkende

Bryd Unges Ledighed Nu er et mentorprojekt af frivillige erhvervsledere, som rådgiver og støtter udsatte unge mellem 15-30 år, så de kan komme i uddannelse, job eller finde en praktikplads. Mange udsatte unge har ikke mange chancer for at klare sig gennem en videregående uddannelse, få en praktikplads eller finde et job - bl.a. fordi de ikke har forældre, der kan støtte dem i at organisere hverdagen eller kan hjælpe dem med at skrive en god ansøgning. Det hjælper Bryd Unges Ledighed Nu med - de finder kompetente mentorer, der har tid og overskud til at hjælpe de unge. Ordningen har gode resultater: 71 % af de unge er kommet i job eller i gang med en uddannelse efter de fire måneders mentorforløb.

5. Brian Sørensen, Aarhus

Brian Sørensen har i de sidste 20 år viet sit liv til at forbedre levevilkårene for psykisk sårbare. Han har søsat en række aktivitets- & væresteder og sociale projekter for psykisk sårbare, og han har de seneste år stået i spidsen for to succesfulde socialøkonomiske virksomheder Café Kaffegal & ØKOgal, som skaber jobs på særlige vilkår til psykisk sårbare. I 2015 var han ved at dreje nøglen om pga. ændringer i reglerne for socialøkonomiske virksomhed, men med udmeldingen på Facebook om, at ”Det er så gak gak, at det bliver farvel og tak’, blev den oprindelige lovgivning forlænget, og caféen kunne fortsætte til glæde for de ansatte. I 2015 vandt Café Kaffegal titlen som Byens Bedste Café.

6. Jimmi Jørgensen, Korsør

I fem år levede Jimmi Jørgensen som stofmisbruger og hjemløs. I dag har han vristet sig fri af sin fortid, arbejder som sosu-hjælper og arrangerer i sin fritid bl.a. fællesspisning for ensomme og økonomisk trængte mennesker i Korsør. Desuden har han i de sidste to år arrangeret julefester for folk, som ikke har andre steder at tage hen. Jimmi Jørgensen har selv stået for indsamlingen og skaffet sponsorer, så gæsterne også fik julegaver. Derudover har Jimmi arrangeret fastelavn, hvor børn fra familier med en trængt økonomi kunne slå katten af tønden. Netop nu er Jimmi i færd med at stifte foreningen ”Korsør holder sammen”, hvis formål er at styrke det kulturelle og sociale sammenhold i Korsør.

7. Pia Isert, Herlev

Pia Isert er pensioneret gymnasielærer og bruger al sin tid på samvær med udsatte og sårbare unge i et af Herlev Kommunes beskæftigelsesprojekter for unge under 30 år, der står uden for arbejdsmarkedet. Pia er også aktiv omkring Herlev Kommunes fodboldfitnessprojekt, der er et projekt i samarbejde med DBU. På trods af den store aldersforskel er Pia fantastisk til at støtte de unge. De unge har alle det tilfælles, at de har diverse psykiske udfordringer eller personlige problemer. Pia Isert sætter en ære i at rådgive, opmuntre og rose de unge, så de genvinder troen på sig selv. Samtidig er hun god til at lytte, og de unge kommer til hende, når de har nogle ting, de har brug for at tale om.

8. Finn Jenne , Skagen

Finn Jenne er fagforeningsmand, og han har i årevis har lagt et stort arbejde i at give Skagens rumænere ordentlige forhold på arbejdsmarkedet såvel som i fritiden. Finn har skabt et netværk til rumænerne, som har udviklet sig enormt igennem gensidig respekt. Finn har holdt møder med rumænerne, hvor der har været fokus på integration, dansk kultur, fritidsinteresser, SKAT, kulturelle tilbud samt den danske arbejdsmarkedsmodel. Med Finn som sparringspartner har mange rumænere meldt sig ind i fagforeningen - og det fællesskab som det giver dem. Finn har også lykkedes med at få integration af rumænere på dagsordenen i det lokale erhvervsliv. Lokale arbejdsgivere er begyndt at hjælpe de udenlandske medarbejdere med fx sprogundervisning og lokalkendskab. Der bor i mellem 350 og 500 rumænere i Skagen, der alt i alt har omkring 8000 indbyggere. 

9. Emmanuel Kwesi Amonoo, Aarhus

Emmanuel Kwesi Amonoo – eller ”Sort Humor” som han kalder sig selv - er en århusiansk buschauffør, der elsker sit job og spreder glæde blandt sine passagerer. Emmanuel er en rigtig humørbombe og har altid overskud til at give et smil, en joke eller en hilsen med på vejen. Han ønsker fx alle “god arbejdslyst” ved hvert andet stoppested. Han er altid hjælpsom og venlig, og hvis der opstår problemer, finder han positive løsninger. Det er aldrig kedeligt at køre i bus, når det er med Emmanuel bag rattet!

10. Søren Carlos, Svendborg

Søren Carlos står bag projektet Carlos Kitschen, der har til formål at støtte indsatte til en bedre løsladelse og minimere risikoen for, at de vender tilbage til kriminalitet. Derfor tilbyder Søren - i samarbejde med Kriminalforsorgen og High:five - indsatte at komme i praktik i hans café i den sidste del af deres afsoning, og de kan derved begynde en positiv resocialiseringsproces - allerede inden de bliver løsladt. Søren mener, at fællesskaber er for alle. Også dem som i en periode har taget nogle forkerte valg. De indsattes arbejde i cafeen skal bruges til at aflære ”fængselsmentaliteten”, og cafeen skaber nogle arbejdsmæssige realistiske rammer - og igennem en lind strøm af kunder og arbejdskollegaer, giver det de indsatte en masse social tilvænning.


HK'ere nomineret

HK Sydjylland havde indstillet de tillidsvalgte på Sanistål i Billund til prisen for at have udviklet det faglige fællesskab på arbejdspladsen blandt ved at have sikret fire tillidsrepræsentanter, mange nye HK-medlemmer og et rigtig godt samarbejde med arbejdsmiljørepræsentanterne på arbejdspladsen. Kollegerne på Sanistål er blevet mere hjælpsomme over for hinanden. Stemningen er blevet bedre, og folk går generelt glade på arbejde, hed det i indstillingen.

Læs mere om nominering af Sanistål

 

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk