HK.dk logo

Flertal vil velfærd - ikke skattelettelser

09. juni 2016  |  HK Kommunal  |  Jens Laursen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Overskuddet på de offentlige finanser skal ikke bruges på skattelettelser men på bedre kvalitet i den borgernære velfærd i kommuner og regioner, mener danskerne.

Mere end to ud af tre danskere oplever, at kvaliteten af den borgernære offentlige service på for eksempel sundheds-, beskæftigelses- og børneområdet er blevet udhulet i løbet af de seneste fem år. 

Derfor skal der ifølge det store befolkningsflertal bruges flere penge på bedre velfærd. Det viser en ny undersøgelse, Epinion har foretaget for HK Kommunal og fire andre organisationer for offentligt ansatte samlet i ’Virkelighedens Velfærd’.

Skattelettelser dumper

I undersøgelsen bliver et bredt udsnit af befolkningen samtidig spurgt, om de ønsker, at overskuddet på statens finanser bliver brugt til bedre velfærd eller til skattelettelser. Svaret klart: 68 procent peger på bedre velfærd, mens bare 15 procent ønsker skattelettelser. 

Uanset hvor i landet man bor, og hvor lang en uddannelse man har, er der et solidt ønske om bedre velfærd frem for skattelettelser. Kun blandt Liberal Alliances og Konservatives vælgere er der flertal for at bruge et overskud på skattelettelser.

Samtidig tror et flertal af danskerne ifølge undersøgelsen ikke på, at der kan spares mere i den offentlige sektor uden, at det går ud over kvaliteten. Flertallet mener også, at kommunerne bør kompenseres økonomisk i forhold til både det stigende antal ældre og det stigende antal flygtninge.Politik

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk