HK.dk logo

Ny jobbytteordning skal hjælpe udflyttere

09. juni 2016  |  HK Stat  |  Jakob Groth Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Moderniseringsstyrelsen har oprettet en ordning i forlængelse af udflytningsplanerne, hvor statsligt ansatte kan søge om at bytte job. God idé, mener HK Stats formand, der ser ordningen som en fordel for både ansatte og arbejdsgivere.

Siden regeringens præsentation af Bedre Balance og planerne om at flytte knap 3.900 statslige arbejdspladser fra hovedstaden til andre dele af landet, har HK Stat arbejdet hårdt for, at ansatte kunne bytte job indbyrdes.

Det ønske er nu blevet til virkelighed.

Moderniseringsstyrelsen har nemlig oprettet den såkaldte jobbytteordning, der gør det muligt for de ansatte, der skal flytte ud, men som ikke har mulighed for det, at søge i den nyoprettede database efter andre ansatte, der ikke skal flytte, men som måske gerne vil.

Og ordningen er bestemt et plaster på såret for de flytteramte, der ellers skulle ud og søge nyt job på mere traditionel vis, mener formand for HK Stat Rita Bundgaard.

- Det er en rigtig god idé med ordningen, og det er noget, vi har bedt om helt fra begyndelsen, for det kan forhåbentlig hjælpe nogle af vores medlemmer, der ikke bare kan rykke hele familien med til den modsatte ende af landet, siger hun.

Jobbytteordningen fungerer på den måde, at ansatte kan oprette en profil på siden www.job-i-staten.dk, hvor man blandt andet skal lave en beskrivelse af sit nuværende job, og så skal man også gøre klart, hvor man fremover ønsker at arbejde.

Hvis vedkommendes job lyder interessant for en anden statsansat, kan hun eller han via en kontaktformular på siden kontakte job-i-staten, der udleverer kontaktoplysningerne.

Det er kun muligt at bytte job, hvis begge medarbejdere har samme ansættelsesområde. Det vil typisk betyde samme ministerområde, som både inkluderer ministeriet og dets tilknyttede institutioner.

Hvis begge medarbejdere mener, der er et match, skal de kontakte deres respektive arbejdsgivere og sende kontaktoplysninger, CV, eksamenspapirer og en ansøgning, som dog kan nøjes med at være en begrundelse for henvendelsen.

Rita Bundgaard opfordrer alle HK Stat-medlemmer til at tage et kig i databasen.

- Jeg håber, at alle vores medlemmer tager et kig i databasen, for selvom man ikke nødvendigvis er på jagt efter et nyt job, kan det jo være, at man falder over noget interessant, som man ikke ellers havde overvejet. Så på den måde giver det alle vores medlemmer nye muligheder for at få en ny udfordring, lyder det fra Rita Bundgaard.


Udflytning HK-medlemmer

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk