HK.dk logo

Et halvt århundrede i HK

13. juni 2016  |  Sydjylland  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

I år fejrer Svend Clausen guldbryllup med både HK og sin arbejdsplads, GKM i Rødekro. Hans arbejdsliv har været godt, men skulle der opstå problemer, vil han helst have det stærkeste fagforbund i ryggen.Svend Clausen var blot 17 år, da han ved et tilfælde endte som kontorelev ved engrosfirmaet GKM, der på det tidspunkt lå i sønderjyske Hovslund.
- Jeg var lige blevet færdig med skolen og skulle finde mig et job. En skolekammerat havde fået læreplads hos GKM, men ville ikke have den alligevel. Så jeg tog den i stedet for ham, husker Svend Clausen.
At det blev Svend Clausen og ikke den vægelsindede kammerat, der fik pladsen, har firmaet nok ikke fortrudt siden. For 50 år senere er Svend Clausen stadig en trofast ansat.
Og trofastheden rækker ikke kun til GKM. Svend Clausen kan nemlig også i år fejre guldbryllup med HK, som han hurtigt fik meldt sig ind i som ung kontorelev.
- Der kom ofte en tillidsmand rundt i virksomheden. Han snakkede med folk og satte små klistermærker i en bog, når de havde betalt. Jeg meldte mig ind for at være på den sikre side, fortæller Svend Clausen.

Ingen planer om pension

Svend Clausens arbejdsliv har bragt mange spændende udfordringer med sig. Blandt andet har han gennem mange år været virksomhedens EDB-ansvarlige.
Det er også Svend Clausen, der er med til at sikre, at kollegerne har gode arbejdsforhold. Som mangeårig arbejdsmiljørepræsentant på arbejdspladsen holder han øje med, at GKM er et godt og sikkert sted at være for de ansatte.
Der har aldrig været problemer. Men skulle de en dag komme, er Svend Clausen glad for at have netop HK i ryggen.
- Jeg har aldrig overvejet at udskifte HK med én af de nye, billigere fagforeninger. For så stor er prisforskellen altså heller ikke, og jeg foretrækker at være i en stor fagforening med stor indflydelse, siger han.
Han er den medarbejder ved GKM, der har højst anciennitet, og siger med et glimt i øjet, at han er ”ved at køre den fjerde direktør ned”. Men selvom han på papiret har nået pensionsalderen, ser Svend Clausen ingen grund til at trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet.
- Så længe helbredet holder, og de andre kan holde mig ud her, så kan jeg lige så godt fortsætte, smiler han.

HK-medlemmer Handel

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk