Ring til HK's fagforening

Når du har spørgsmål til ansættelsesvilkår, kontingent, medlemskab samt samtaler i Job og vejledning

7011 4545

Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00

Skal vi ringe dig op?

Bestil et opkald, så ringer vi til dig i det ønskede tidsrum

Bestil opkald

Ring til HK's a-kasse

Når du har spørgsmål til dagpenge, feriedagpenge, efterløn, jobsøgning i EØS og selvstændig virksomhed

7010 6789

Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 10.00-17.00 

Skal vi ringe dig op?

Bestil et opkald, så ringer vi til dig i det ønskede tidsrum

Bestil opkald

Husk, at du også altid er velkommen til at skrive til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

HK.dk logo

Anja uddanner sig til meningsdanner i velfærd

14. juni 2016  |  MidtVest  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Som én af de mest visionære tillidsvalgte er Anja Lund Madsen, medlem af HK MidtVest, blevet indstillet til Ceveas og DeltagerDanmarks nye uddannelse VelfærdsSkolen.

Tænketanken Cevea mener, at de bedste svar på, hvordan fremtidens velfærd ser ud, eksisterer ude på arbejdspladserne. 
Derfor har Cevea og DeltagerDanmark sammen med partnere fra de offentlige forbund i FTF- og LO-fagbevægelsen valgt at samle engagerede og tidligere trænede meningsdannere på VelfærdsSkolen, hvor de over et halvt år involverer kolleger i en række forandringsprojekter for at vise og kommunikere, at velfærden kan udvikles nedefra.
Det er HK Kommunal MidtVest, der har indstillet Anja til uddannelsen. Anja, som er 35 år, har de sidste to år arbejdet som administrativ sagsbehandler hos Ikast-Brande Kommune i administrationsbygningen i Brande, hvor hun er tillidssuppleant.
Hun har tidligere været tillidsrepræsentant, da hun gennem 15 år var ansat i afdelingen Sundhed og Ældre hos Herning Kommune, hvor hun i sin tid blev udlært. I efteråret 2013 gennemførte hun HK Ungdoms talentuddannelse.

Ulighed er motivation

Anja Lund Madsen

- Som kommunalt ansatte glemmer vi nogle gange at sætte vores kompetencer i spil. Når det handler om velfærd, ved vi måske eksempelvis ikke, hvordan ældre skal plejes, men vi kan godt have vigtig viden at bidrage med, siger Anja.

- VelfærdsSkolen handler om, hvordan vi som fagforbund og ansatte i den offentlige sektor kan være med til at skabe velfærd, og på det første modul, som jeg lige har været på, talte vi om vores motivation for at gå ind i debatten, fortæller Anja.
- Min motivation er, at jeg ser, at der bliver en større ulighed i Danmark. Jeg har svært ved at acceptere den måde, vi omtaler hinanden på i medierne, enten det er som faggrupper eller befolkningsgrupper. Det er med til at styrke uligheden. Jeg ønsker, at mine børn skal vokse op i et velfærdsamfund, hvor alle tager sig af hinanden, og hvor vi ser mennesker som individer og ikke som grupper, forklarer hun.
- Som kommunalt ansatte HK’ere glemmer vi nogle gange at sætte vores kompetencer i spil, når det gælder drøftelser om velfærd. Når det handler om velfærd, ved vi måske eksempelvis ikke, hvordan ældre skal plejes, men vi kan godt have vigtig viden at bidrage med, beretter Anja.

Får et kick

Anja Lund Madsen synes, det er spændende at få lov at deltage i uddannelsesforløbet.
- Jeg får et kick af at være med i sådan noget - at udveksle idéer og synspunkter med de andre kursister, og jeg er glad for, at min arbejdsplads har sagt ja til, at jeg må deltage. 
- På hjemmefronten har jeg en mand, der bakker op om, at jeg skal afsted, og der er bedsteforældre der kan træde til og passe vores tre piger i alderen fire, otte og 10 år de gange, jeg skal til undervisning i København, fortæller hun.
VelfærdsSkolen består af fire moduler, 10 dage i alt, samt e-læring og coaching mellem modulerne. De næste moduler er skemalagt til august, september og oktober. I alt er der 12 elever på VelfærdsSkolen. Anja er den eneste fra HK. De øvrige kommer fra FOA, Dansk Socialrådgiverforening, BUPL og Danmarks Lærerforening. HK betaler både deltagerbetaling, tabt arbejdsfortjeneste og kørselsgodtgørelse.
- Jeg har været medlem af HK, siden jeg var 16 år. I min familie var man bare medlem af en fagforening, og jeg havde et fritidsjob, hvor min arbejdsgiver glemte at indbetale feriepenge, hvor jeg fik hjælp af HK, og det betød rigtigt meget. Jeg synes, det er fundamentalt for vores velfærd og arbejdsmarked, at vi som fagforening står som en stærk partner, og jeg håber, at jeg ved at deltage i uddannelsen kan styrke HK, siger hun. 

Uddannelse Udvikling

Lær nyt!
ta' et kursus, når du har tid - også hjemme i sofaen


Se vores Online-kurser

Følg HK MidtVest på Facebook


Se facebookside

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk