HK.dk logo

Ingen penge fra Garantifond til konkursramte

14. juni 2016  |  Nordjylland  |  HK Privat  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

HK Privat Nordjylland rejser krav om løn til tidligere LN Eurocom-ansatte overfor ejeren, Moranti, efter at Lønmodtagernes Garantifond har afvist.


HK Privat Nordjylland rejser nu krav mod firmaet Moranti Business Services for at få indfriet krav om bl.a. løn i opsigelsesperioden til ansatte hos det konkursramte LN Eurocom.

Det sker efter, at Lønmodtagernes Garantifond mandag har afvist af betale, fordi der allerede inden konkursen var indgået en aftale om virksomhedsoverdragelse af LN Eurocom til Moranti Business Services, som i 2015 købte LN Eurocom af Nordjyske-koncernen.

LN Eurocom blev erklæret konkurs 28. april og 140 medarbejdere i Aalborg hjemsendt og fritstillet, bortset fra en halv snes, der fortsatte hos firmaet Moranti Business Services.

- Når der er tale om en virksomhedsoverdragelse overtager ejeren forpligtelserne overfor medarbejderne. Derfor vil vi fastholde, at Moranti skal betale de krav, som vores medlemmer har. Om nødvendigt er vi parate til at tage sagen i retten, siger formand for HK Privat Nordjylland Kirsten Estrup Madsen.

Moranti har imidlertid ikke i sinde at betale.

- Vi har overhovedet ikke overdraget eller overtaget de her medarbejderkontrakter. Det bliver noget Lønmodtagernes Garantifond kommer til at løse, siger Morantis koncernchef Martin Rahbek til TV2Nord.

HK Privat Nordjylland har givet Moranti en frist til at betale, og bliver den ikke overholdt, gør fagforeningen klar til en retssag mod virksomheden.

- Vores medlemmer har krav på pengene. Om det er Moranti eller Lønmodtagernes Garantifond, der skal betale, kan det jo så i sidste ende blive rettens opgave at redde ud, siger Kirsten Estrup Madsen.

HK-medlemmerne har efter konkursen lånt penge i fagforeningen, og det lån er garanteret indtil sagen er afgjort.
Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk