HK.dk logo

Motorvej til Kalundborg, tak

14. juni 2016  |  Sjælland Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Kalundborg Havn vil bygge ud og øge containertrafikken. Vi byder nye job velkommen, men må først have forbedret motorvejsnettet, siger Kurt Jørgensen, HK Privat.


Containerskib på havet

13. juni kunne man i Dagbladet Børsen læse et indlæg af havnedirektøren for Kalundborg Havn. Han foreslår, at havnen, som er den dybeste på Sjælland og centralt placeret, overtager containertrafikken fra København og bliver det nye centrum for den sjællandske containertrafik. Derfor vil de gerne udbygge havnen, så den bliver klar til at modtage de helt store skibe. Det har fået formand Kurt Jørgensen, HK Privat Sjælland, til tasterne:

- Der pågår hele tiden noget på og omkring Kalundborg Havn, og nu ser jeg et indlæg af havnedirektør Bent Rasmussen i Børsen om at udvide containerhavnen i Kalundborg væsentligt i forbindelse med udflytning af Københavns containerhavn i 2020.

- Jeg vil altid bakke op om forslag til nye aktiviteter, der kan skabe flere arbejdspladser i Kalundborg og alle andre byer på Sjælland – vi trænger i den grad til det.

- Men er det realistisk at udvide containertrafikken i Kalundborg, som det ser ud i dag, spørger Kurt Jørgensen.

Kurt er ikke overbevist om, at vil være muligt at øge containertrafikken i Kalundborg, før vejnettet er blevet forbedret med de nødvendige motorveje øst/vest og nord/syd på Sjælland. Han mener, at der er behov for en motorvej fra Kalundborg og ind til ’Kalundborgmotorvejen’. Den starter i dag ved Ringstedvejs tilkørsel, og der er kun planer om at forlænge vejen med 6 km til Knabstrup.

Han mener også, at der mangler en ordentlig motorvej fra Kalundborg til Slagelse og Næstved, hvor den kan nå de 2 motorveje, der kan forbinde Kalundborg med Europa.

- De udfordringer skal klares, før vi kan øge trafikken på vejene i og omkring Kalundborg. Det kræver, at politikere på lokalt og nationalt niveau lykkes med at hjælpe væksten på vej med nye motorveje til og fra Kalundborg, slutter Kurt Jørgensen.

Arbejdsmarked HK-medlemmer

flere nyheder
fra HK Sjælland


Nyhedsarkiv

flere nyheder
fra HK SjællandNyhedsarkiv

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk