HK.dk logo

Kommunalt ansatte sløser med it-sikkerhed

15. juni 2016  |  HK Kommunal  |  Jens Laursen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Produktivitetskrav sætter offentligt ansatte under pres, når det gælder it-fortrolighed, mener HK Kommunal.

IT-sikkerheden er under pres i den offentlige sektor. Det sker blandt andet fordi, ansatte i kommuner og regioner snager i fortrolige oplysninger. Det er i hvert fald det billede, en ny undersøgelse fra KMD Analyse tegner, skriver Altinget.dk

Knap hver tiende af de offentligt ansatte har oplevet, at kolleger slår fortrolige data op af ren nysgerrighed, mens otte procent tilkendegiver, at de ikke altid selv overholder reglerne for informationssikkerhed. 

Når de ansatte – typisk HK’ere - der har at gøre med IT-sikkerhed, bliver spurgt om, hvorfor it-sikkerheden halter, svarer hovedparten, at det går ud over deres produktivitet eller, at reglerne slet og ret er for besværlige. 

Sparekrav udhuler sikkerheden 

HK Kommunals næstformand, Mads Samsing, mener, det er uacceptabelt, at offentligt ansatte kan finde på at snage i fortrolige oplysninger blot for at få tilfredsstillet deres nysgerrighed. 

Men han ser først og fremmest udfordringerne med informationssikkerheden som et resultat af, at de offentligt ansatte bliver sat under pres af de sparekrav, der lægges ind sammen med digitaliseringen. 

-Typisk lægger man et sparekrav ind sammen med digitaliseringen. Samtidig øges produktivitetskravene markant. Det giver større risiko for uopmærksomhed, når færre ansatte skal løse opgaverne hurtigere. Det er ikke godt nok, siger Mads Samsing.Digitalisering

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk