HK.dk logo

Kommuner vil bruge flere frivillige

16. juni 2016  |  HK Kommunal  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Fem kommuner søger om frikommunestatus for at få dispensation fra regler, der forhindrer dem i at bruge frivilligarbejdskraft. De fem kommuner ønsker at lade dagpengemodtagere arbejde frivilligt, skriver Ugebrevet A4.

- Det flyver ikke om os med penge at drive kommunen for. Og det har jo vist sig at være ligemeget, hvem der sidder i regeringen. Derfor er det vigtigt for os at vække alle de frivillige kræfter, der er i kommunerne, siger Morten Andersen (V), borgmester i Nordfyns Kommune til Ugebrevet A4. Han er gået sammen med Holbæk, Assens, Ringkøbing-Skjern og Slagelse om frikommuneansøgningen.

Et af ønskerne fra de fem Venstre-ledede kommuner er at lade dagpengemodtagere arbejde frivilligt, uden at de bliver trukket i ydelse. Samtidig vil de gerne kunne forsikre de frivillige og betale telefon- og transportomkostninger.

Gratis arbejdskraft

Kommunernes ønsker går meget længere, end det man før har set. Og professor på Aalborg Universitet Lars Skov Henriksen mener, at ulemperne er større en fordelene.

- Jeg har svært ved at se, at det skulle være klogt at ændre på de her regler. Det er ret vidtgående ønsker i retning af at kunne udnytte de frivillige som en ressource i den kommunale velfærdsproduktion. De åbner i hvert fald principielt for muligheden, siger Lars Skov Henriksen til Ugebrevet A4.

Ifølge borgmestrene er det dog ikke deres intention at erstatte de ordinære job med frivillig arbejdskraft. Men det er en gratis omgang, mener Lars Skov Henriksen og pointerer at det er det økonomiske pres, der kommer til at bestemme, hvis der ikke er nogen regulering.


Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk